Her ülkenin estetiği kendine Kimi popo kaldırtıyor kimi baklava kası yapıyor

Her ülkenin kendi ‘estetik’ trendleri almış yürümüş. Üstelik bilen biliyor. Sırf bu yüzden seyahat rotasını planlayanlar bile var.

Her ülkenin estetiği kendine Kimi popo kaldırtıyor kimi baklava kası yapıyor

Biz kadınların ‘güzel’ olacağım diye yapmadığı kalmadı. Kremler, makyaj malzemeleri, son moda kıyafetler bir yana, bu işe ‘temelli’ çözüm arayanların sayısı da hiç az değil. Plastik cerrahi son yıllarda hiç olmadığı kadar hızlı büyüyor. Meme silikonu, karın sıkılaştırma, yüz germe artık out. İran’dan Güney Kore’ye, gelişen birçok ülkede yepyeni estetik trendleri var. Hangi ülkenin nesi mi meşhur? Buyurun anlatayım.

Güney Kore yüzünden şikâyetçi

Her ülkenin estetiği kendine Kimi popo kaldırtıyor kimi baklava kası yapıyor

Plastik cerrahi denince akla gelen ilk ülke Güney Kore. Her 5 kadından 1’i bıçak altına yatmış durumda ülkede. Öyle ki ‘plastik cerrahinin başkenti’ olarak anılıyor artık. Ülkede en popüleri yüze yapılan estetikler. Özellikle de gözlere... Çekik gözler büyütülüyor, çene ‘V’ şekline getiriliyor, burun küçültülüyor. Yani Güney Kore kadını kendini baştan yaratıyor.

Popo kaldırtmak Amerikalıların işi

ABD’de estetik cerrahi pazarın büyüklüğü tam 13.3 milyar dolar. Dünyanın en büyüğü... Ama yine de gelişmeye devam ediyor. Estetik cerrahi pazarı geçen yıla göre yüzde 4 büyümüş. Amerikan Plastik Cerrahi Derneği’nin rakamlarına göre ülkede en çok artan estetik trendi popo implantları. Geçen yıla göre kadınlarda yüzde 37, erkeklerde yüzde 35 artmış. Bir diğer rakama göre yaklaşık her 30 dakikada bir kişi poposuna işlem yaptırtmış. İkinci sırada ise ortalama yüzde 19’luk artışla dudak büyütme var. Yaşadığımız selfie çağının etkisi herhalde...

Haberin Devamı

Hindistan boyunu uzatmak istiyor

Hintliler ise boylarını uzatma derdinde. Farklı yöntemlerin uygulandığı bu operasyon sonucu 6 aylık süreçte boy 7-8 santimetreye kadar uzatılabiliyor. Fakat ameliyat riskli. Çünkü kemik herhangi bir rahatsızlık sebebiyle kaynamazsa, sakat bırakabiliyor. Hindistan’da bir diğer yaygın estetik trendi ise deri rengini açmak. Yılda sırf bu amaçla 500 milyon dolarlık krem satılıyor.

İran eski alışkanlıklarını sildiriyor

Her ülkenin estetiği kendine Kimi popo kaldırtıyor kimi baklava kası yapıyor

İran kapısını Batı‘ya bir açtı, pir açtı. Uzmanlara göre estetik cerrahideki artışın en büyük nedeni Türk ve Güney Amerika dizileri. Kaştaki kalıcı dövmeleri silmek için yapılan işlemler ve liposuction popüler. Yapılan tüm estetik işlemlerin yüzde 60’a yakını ise burun estetikleri. İşlem sonrası burnun üzerine yapıştırılan beyaz bantlara isim bile takılmış: Onur bandajı. Çünkü artık bu işlem bir statü simgesi. İran’da ortalama maaş 350 dolar, burun estetiği 3 bin ila 15 bin dolar arasında.

Haberin Devamı

Ultrasonik dalgalarla karın kası

Tüm dünyada giderek popülerleşen 3 trend daha var. Vajinalara ‘tasarımcı’ dokunuşu giderek artıyor. Estetik cerrahlar özellikle de doğum sonrası sarkan vajinaları baştan tasarlıyor. ABD’de geçen yıl yüzde 80 artmış yaptıranların sayısı. Bir diğer trend ise ultrasonik dalgalarla karın kası yani six packs yapmak. ABD’de giderek yaygınlaşan yöntem ise “mommy makeover” denen doğum sonrası estetik. Karın germe, meme toparlatma ve liposuction beraber uygulanıyor.

DİĞER YENİ YAZILAR