Yeşil sahalarda moda heyecanı

Perşembe günü başlayan Dünya Kupası heyecanı her geçen gün artıyor. Gözler bu yıl futbolcularda olduğu kadar esen moda rüzgarında da!

Cinsiyetçilerin ağzına laf vermek istemem, ama oldum olası maçlarda ya da turnuvalarda spor kadar kim ne giymiş kısmını izlemekten de zevk alırım. Malum spor ve moda uzun zamandır iç içe. Birbirinden başarılı sporcular moda devlerinin yüzü oluyor, maçlarda onların ürünlerini kullanıp reklam yapıyor. David Beckhamlı H&M, Micheal Jordan, LeBron James ya da Ronaldolu Nike, Ana Ivanovicli Rolex ya da Anna Kournikovalı Omega reklamları hala hafızalarımızda. Dünya Kupası olan yıllarda bu işbirlikleri daha da ileri taşınıyor. Her marka kupa heyecanına ayak uydurup birbirinden özel koleksiyonlarla futbolseverlerin kalbini çalıyor. Aynı bu yıl olduğu gibi!

Nike da tasarım yarışına katıldı

Ve turnuvaların değişmez markası Nike… Ünlü marka sadece milli takımların formasını tasarlamakla kalmadı. O da Dünya Kupası için bu yıl özel bir koleksiyon hazırladı ve perşembe günü akşam saatlerinde satışa sunuldu. İsmi “Nike x Off White”. Tasarımlarda siyah ve beyaz renkler ağırlıklı kullanıldı. Dikkat çeksin diye turuncu ya da mavi gibi canlı renklerle ufak detaylar eklenip, aksesuarlar yapıldı. Koleksiyonun en dikkat çeken parçası kalın beyaz tabanlı turuncu spor ayakkabı oldu ve 760 liradan satışa sunuldu. Koleksiyonun en ucuz ürünü 30 dolar yani 140 liralık çoraplar. En pahalı olanı ise 2 bin 300 liraya satılan siyah kapüşonlu ceket.

Haberin Devamı

Kupa yıllardır Louis Vuitton’la taşınıyor

Dünyaca ünlü Fransız marka Louis Vuitton yıllardır Dünya Kupası heyecanının parçası oluyordu zaten. 2010 yılından bu yana uğruna onca ter ve gözyaşı dökülen 37 santimetrelik kupa Louis Vuitton çantada seyahat ediyor. Marka her yıl monogram baskılı özel çantalar tasarlıyor bu 18 karat altın 6 kiloluk “arzu objesi” için. Bu yıl ortaklığın derecesi daha da arttı. Ünlü marka futbol heyecanına uydu, Dünya Kupası için özel bir çanta serisi çıkarttı.

Özel serinin çantaları futbol topu desenli

Para biriktirmeye başlasak iyi olur. Çünkü Louis Vuitton’un Dünya Kupası serisi raflardaki yerini aldı. İnternet sitesinde erkekler bölümü altında satışa sunulsa da aslında futbolu seven herkesin kullanabileceği tarzda. Kırmızı, mavi ve siyah futbol topu deseni şeklinde tasarlanmış. Cüzdan, orta boy spor çantası ve sırt çantası modelleri olarak 7 farklı ürün var. Cüzdanlar bin (4 bin 650 tl), sırt çantası 3 bin 700 (17 bin 230 tl), spor çanta ise 4 bin 300 dolar (20 bin tl). Gerçek fanatikler için ülkelerinin bayrağının renginden özel çantalar da tasarlanabiliyor. Ama tabii fiyat 20 bin liraya yaklaşıyor. Üstelik üretim için de 8-10 hafta gerekiyor.

Haberin Devamı

Versace formaları kombinletecek
İtalyan moda devi Versace de heyecana ortak olanlardan. Kupa için özel forma benzeri kısa kollu tişörtler tasarladılar. Mesela birinin göğüs kısmında iki arma var. Beyaz, kırmızı ve altın renkleri ile kraliyet dönemlerinin kıyafetlerini çağrıştırıyor. Tamamen polyester gibi kalitesiz bir kumaştan üretilmiş olsa da fiyatı dudak uçuklatır cinsten. Bu düz tişört tam 695 dolar yani yaklaşık 3 bin 200 lira. Bir diğeri ise siyah, gri ve kırmızı olarak tasarlanmış. Sırt kısmına normal formalardaki gibi sayı bastırabiliyorsunuz. Bu tişörtün fiyatı ise 795 dolar yani 3 bin 700 lira. Bu kadar para verip spor yaparken kullanacak haliniz yok. İnternet sitesinde günlük şıklık için farklı farklı kombinler mevcut. Bu tişörtleri siyah ceket içine ya da beli büzgülü veya havuç pantolonların içine sokarak kombinlemişler.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR