İlk buluşmada ne giymeli, ne konuşmalı?

Yeni aşklara yelken açanlar için en büyük dertlerden biri de ilk buluşma. O en özel günde neler yapılmalı, nelerden uzak durulmalı?

Malum birçok insanla ilgili kararımızı onu gördüğümüz andan itibaren birkaç saniye içinde veriyoruz. Bu yüzden de ilk izlenim çok önemli. Yanına gidip merhaba bile demeden önce giyim kuşamına dikkat ediyoruz. O kişiyle ilgili ipuçları arıyoruz. Peki, ilk buluşmada bunun etkisi ne? Yapılan araştırmalara göre, düşündüğümüzden de fazla…

Kırışık kıyafet en büyük sıkıntı

Online çöpçatanlık sitesi Zoosk 6 bini aşkın kullanıcısına ilk buluşmada kıyafet seçiminin önemini sormuş. Buna göre ankete katılanların yüzde 86’sı karşısındaki kişinin iyi giyinmiş olmasını önemsiyor. Aksi halde bunun etkisi olacağını düşünenler de çok. Kadınların yüzde 54’ü karşısındaki kişi kötü giyinmişse bunun ilk buluşmayı fazlasıyla etkileyeceğini söylemiş. Tabii iyi ya da kötü giyinmek herkese göre değişir. Ama dikkat edilmesi gereken net şeyler var. Örneğin her 3 kişiden 2’si kırışık kıyafetlerin ilk buluşmada yeri olmadığını düşünüyor. Her ne kadar bu aralar zorla moda yapılmaya çalışılsa da terlik içine çorap giymek de büyük bir falso. Çok bol ya da yaşınıza uygun olmayan kıyafetler giymekten de kaçının. Çok dar gömlekler de yine olmaması gerekenlerden. Giydiğiniz pantolonun paça boyunun uygun olduğundan da emin olun. Unutmayın kadınlar için ideal boy çoğu zaman bilekteki kemiğin hizası.

Haberin Devamı

İlk buluşmada sizi en çok ne rahatsız eder?

Kırışık kıyafetler %66
Terlik içine çorap %55
Crocs terlik %53
Bol kıyafetler %50
Deniz şortu %45
Yaşından çok genç giyinmek %44
Paça boyu çok uzun ya da çok kısa pantolon %39
Çok dar gömlek %34
Kadınlarda elbise, erkeklerde kot
Peki, ne giymek lazım? Ankete göre ilk buluşmada kadınlar kendilerini en çok simsiyah kıyafetler içinde, erkeklerse gömlekle iyi hissediyor. Ama karşı cinsle düşüncelerimiz birçok noktada olduğu gibi burada da ters düşüyor. Konuyla ilgili İngiliz kuru temizleme devi Mulberrys’in yaptırdığı bir araştırma var. Buna göre kadınların yüzde 54’ü ilk buluşmada kot giymeleri gerektiğini düşünüyor. Ancak buna katılan erkeklerin oranı yüzde 45. Erkekler kadınların etek, elbise ya da tayt giymelerinden, anlayacağınız daha feminen olmalarından yana. Durum erkeklerin giyimiyle ilgili beklentilerde de benzer. Erkeklerin yüzde 64’ü ilk buluşmada kot giymekten yana. Fakat kadınların yüzde 81’i erkeklerin ilk buluşmaya kotla gelmesini istiyor.
Dudaklar ruj rengiyle mesaj veriyor
Makyajda da dikkat edilmesi gerekenler var. Mesela ruj renginiz sizinle ilgili aslında çok şey söylüyor. Belki de o çok hoşlandığınız adamın sizi bir daha aramamasının nedeni budur. İlk buluşmalarda en çok tercih edilen kırmızı ruj güçlü sinyaller veriyor. Malum kırmızı tutku ve enerjinin rengi. Bu nedenle de kırmızı ruj sizi güçlü, kendine güvenen bir kadın olarak gösteriyor. Ancak verdiği bir mesaj daha var. Cinsel hayatının baharını yaşıyormuşsunuz izlenimi yaratıyor. Seçeceğiniz ten rengi bir ruj ise ciddiye alınmak istediğiniz, gizli saklı bir şeyiniz olmadığı havası yaratıyor. Kırılgan ve hassas bir kadın ama karşısındakine inanırsa verebilecek çok şeyi olduğunu hissettiriyor. Canlı pembe ruj karışık sinyal demek. Çünkü pembe aslında masumiyetin rengi. Ama neon bir renkle bunu birleştirince kafaları karıştırıyorsunuz. Bu nedenle de karşınızdaki kişi size yaklaşıp yaklaşmama konusunda kararsız kalabilir.
Olumlu konuşun akılda olumlu kalın
Bir ufak tavsiye daha. İlk buluşmada hayatın anlamı gibi ciddi konulara, geçmiş ilişkilerle ilgili detaylara girmekten kaçının. Havadan sudan bahsetmek en iyisi. Kesinlikle konuşulmaması gereken bir konu daha var: Politika. Çok tıkandığınızı hissederseniz ailelerden, en keyifli tatil anılarından ya da tutkuyla bağlı olduğunuz şeylerden bahsedebilirsiniz. Böylece daha fazla ortak ilgi alanı bulabilirsiniz. Uzmanlar eğer mutlu, olumlu şeylerden bahsederseniz ilk buluşmanızdaki havanın da öyle olacağını, bu yüzden de ikinci buluşma ihtimalinin artacağını söylüyor. Onu mutsuz eden, kötü anılardan bahseden kişi karşısındakini de o duygularla özdeşleştiriyor. Benden söylemesi.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR