Gazete Vatan Logo
Magazin Daha fazla meze daha fazla eğlence

Daha fazla meze daha fazla eğlence

‘Daha fazla meze daha fazla eğlence’ mottosu ile yola çıkan Duble Meze, Pera’dan sonra şimdi de Karaköy’de ikinci şubesini açtı. Manzarası ile fark yaratmaya çalışan mekan, Orta Doğu, Anadolu ve Balkanlar mutfağından esinlenilen yaklaşık 40 çeşit meze, Antakya, Gaziantep, Cunda, Alaçatı gibi bölgelerden gelen özel yöresel malzemelerle dikkat çekiyor. Mekanı işletmeci Emre Çapa anlattı.

Daha fazla meze  daha fazla eğlence

Duble Meze, mezeyi eğlence ile birleştiren bir mekan, bu konseptle bir yer oluşturma fikri nasıl ortaya çıktı?

Aslında sadece bizde değil dünya genelinde yeme-içme modası gittikçe ufalan porsiyonlara yoğunlaşmış durumda. İspanya’da bunun en güzel örneğini geleneksel olarak tapas barlar oluşturuyor. Şimdi gelenekselin dışında diğer ülke mutfaklarında da ‘Family Style’ konseptinde, yani Cem Yılmaz’ın tabiriyle ‘Little little into the middle’ konseptiyle sunulan yemekler gün geçtikçe büyük büyük tabaklarda sunulan başlangıçlı, ana yemekli geleneksel sistemi yıkmaya başladı. Duble Meze Pera’da 2003 yılında bunu başlattığımızda hem bu bahsettiğim yemek sunumundan hem de eğlence felsefemizden dolayı alışılanın dışında bir şey yaptığımızdan dolayı bir riske girmiştik. Duble Meze Pera yüzümüzü kara çıkarmadı hem ikinci şubemizi açıyoruz hem de sayısını artık gerçekten unuttuğum tıpkısının aynısı konseptlere ilham alıyoruz.

Karaköy’de farklı neler ortaya çıktı?

Karaköy şubemiz ise tıpkı kendimiz için belirlediğimiz sloganımızda da olduğu gibi ‘daha fazla meze, daha fazla eğlence’ için hayata geçirdiğimiz bir mekan. Her iki restoranımızda da konsept aynı. Duble Meze Karaköy’de de tıpkı Pera’daki ilk şubemiz gibi İstanbul’un göbeğinde sunduğumuz özgün ve keyifli atmosferi, yenilikçi meze yorumlarıyla birleştiriyoruz. Yine güzel mezeler ve tadı damağınızda kalacak bir eğlence Pera’da olduğu gibi Karaköy’de de olacak.

Haberin Devamı

40 çeşit meze ile fark yaratıyoruz
Misafirleriniz neden sizi tercih etmeli?
Duble Meze Karaköy, misafirlerimizin ön terasımızda Galata Kulesi, arka terasımızda ise Karaköy Limanı ve tarihi yarımada manzarası eşliğinde, yöresel ve mevsiminde malzemelerle hazırlanan, yenilikçi ve oldukça lezzetli mezeler tadabileceği bir yer. Aynı zamanda misafirlerimizin, 80’ler ve 90’lara ait Türkçe müziklerle eğlenebileceği bir mekan.
Mezelere ne tür farklı dokunuşlar yapıyorsunuz?
Birçok kişinin bildiği klasik mezeler yerine Orta Doğu, Anadolu ve Balkanlar mutfağından esinlenerek hazırladığımız, şeflerimizin yorumlarıyla geliştirdiği 40 çeşit mezeyi misafirlerimize sunuyoruz. Mönümüzü sık sık Antakya, Gaziantep, Cunda, Alaçatı gibi bölgelerden gelen özel yöresel malzemelerle yeniliyoruz. Bu dönem, ‘Antakya piyazı’, ‘keşkekli büryan’, ‘ısırgan otlu mücver’ menüye yeni eklenen lezzetler arasında…
Duble Meze’nin imza lezzetleri neler?
2003 yılından bu yana misafirlerimizin en çok beğenisini alan mezelerimiz; ‘ızgara enginar’, ‘Seferihisar mantısı’, ‘hardallı levrek’, ‘fıstıklı tulum ezme’, ‘ızgara yonga ciğer’ ve ‘ızgara ahtapot’.

Haberin Devamı