Gazete Vatan Logo

Dağlıca'da 3 asker şehit oldu

Dağlıca'da 3 asker şehit oldu

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi Hisar Dağı Dağlıca bölgesinde, bugün saat 14.00 sıralarında operasyonda olan güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada 3 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı.

Devam eden operasyonda ise 6 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Sisin etkili olduğu bölgede, güvenlik güçleriyle teröristler arasında çatışmalar aralıklarla sürüyor.


TSK'DAN AÇIKLAMA
Türk Silahlı Kuvvetleri, Hakkari Dağlıca bölgesinde 3 askerin şehit olduğu 1 askerinde yaralandığı çatışmada 13 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.
TSK' dan yapılan açıklamada;”Bugün saat 11:15 sularında Hakkâri Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı tarafından Hakkâri/Çukurca, Hisar Dağı bölgesinde icra edilen operasyon esnasında bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada 3 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 1 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Çatışma esnasında 13 terörist (9 terörist ölü,4 terörist ağır yaralı) etkisiz hale getirilmiştir. Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarıyla desteklenen operasyon şu anda devam etmektedir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz." denildi.

3 ŞEHİT DE UZMAN ÇAVUŞ
Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Hisar Dağı Dağlıca bölgesinde, PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 3 askerin de uzman çavuş oldukları belirtildi. Şehit uzman çavuşların yapılacak olan törenin ardından memleketlerine uğurlanacakları kaydedilirken, bölgedeki operasyonlar ise sürüyor.

Haberin Devamı