Gazete Vatan Logo

Cumhuriyet şöleni!

İstanbul’da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları tam bir görsel şölene dönüştü. Boğaz’da 16 noktadan 48 bin havai fişek ateşlendi. Boğaziçi Köprüsü’nde 800 metrelik ateş şelalesi oluşturuldu. İlçelerde fener alayları düzenlendi


İstanbul’da Cumhuriyet Bayramı, Boğaz’da düzenlenen görsel bir şölenle kutlandı. İstanbul Valisi Muammer Güler, dün akşam Cumhuriyetin kuruluşunun 86’ncı yıldönümü nedeniyle Dolmabahçe Sarayı’nda bir resepsiyon verdi. Resepsiyona İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Eski 1. Ordu Komutanı Emekli Orgeneral Ergin Saygun, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, Ergenekon soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe ve çok sayıda katıldı.

Saraydan ateşlendi

Resepsiyonun başlamasından sonra davetliler sarayın rıhtımına geçti. Vali Güler, Başkanı Topbaş ve Orgeneral Iğsız, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen lazer ve havai fişek gösterisini birlikte butona basarak başlattı.

Boğaz Köprüsü ile Kızkulesi arasında 16 ayrı noktadan art arda 48 bin adet havai fişek ateşlendi. Havai fişekler karanlığı gündüz gibi aydınlatırken, Boğaz Köprüsü üzerinde 42 ateşleme sistemiyle 800 metre ateş şelalesi oluşturuldu. Lazer gösterileri için 150 skyracer kullanıldı.

Sidney’de yılbaşı kutlamalarını organize eden şirketin gerçekleştirdiği gösterilen Fahir Atakoğlu tarafından özel olarak bestelenen müzik eşliğinde izlendi. Ortaköy ve Beşiktaş sahiline ses sistemi kuruldu, Boğaz kıyılarına akın eden binlerce İstanbullu ışık ve müzik gösterileriyle büyülendi. Sahil yollarındaki trafik kalabalık nedeniyle tıkandı. Gösteriler 15 dakika sürdü.

Kutlamalar kapsamında kent genelindeki cadde ve meydanlara 60 bin Türk bayrağı, 2 bin elektrik direğine Cumhuriyet flaması asıldı.

Haberin Devamı