Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan flaş açıklamalar

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan flaş açıklamalar

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sözcü Kalın'ın açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Anayasa, başkanlık sistemi tartışmaları önümüzdeki aylarda da devam edecek. Biz bu tartışmadan büyük memnuniyet duyuyoruz.

Terörle mücadele son günlerde gündemimizi yoğun bir şekilde işgal ediyor. Türkiye, aynı anda birkaç terör örgütüyle mücadele etmektedir.

Terör örgütü ile yapılan mücadele hiçbir zaman Kürtlerle yapılan bir mücadele değildir. Bunun tersini iddia etmek, terör örgütünün Kürtleri temsil ettiğini, hatta onları eşitlemek anlamına gelir ki bunun hakikatlerle bir ilgisi olmadığı çok açık bir şekilde ortadadır. Terör örgütünün kendini Kürt vatandaşlarımızın hamisi, temsilcisi gibi gösterme gayreti olabilir, bu bir propagandadan ibarettir.

PKK'YA SİLAH BIRAKMA ÇAĞRISI

Zaman zaman bize yapılan 'çatışmalar dursun, operasyonlar durdurulsun, şu yapılsın bu yapılsın' türü çağrıların doğru adresi 'terör örgütüne silah bırakma' çağrısıdır. Bizim onlara da çağrımız, bize, kamu düzenini kurmak için yaptığımız faaliyetlerle ilgili çağrı yapmak yerine, terör örgütüne ve onların bağlı olduğu gruplara silah bırakmaları yönünde çağrı yapmalarıdır Sürecin geleceği terör örgütün silahlarını tamamen ve koşulsuz olarak bırakmasıdır. Türkiye kamu düzenini inşa etmek zorundadır.

Haberin Devamı

PYD VE CENEVRE KONUSU

BM Güvenlik Konseyi'nin Cenevre'deki görüşmelerinin amacı Suriye'deki geçiş sürecinin sağlanmasıdır. Görüyoruz ki Esed rejimine suni teneffüs çabaları var. Suriye üzerinden yürütülen güç mücadelesi artık acımasız bir hal almıştır. Cenevre'deki Suriye görüşmelerinde tüm etnik grupları temsil etme vardır. Biz PKK bağlantılı gruplara karşıyız. Cenevre görüşmelerinde karşı olduğumuz PKK bağlantılı grupların temsilcisidir. Türkiye'nin Suriye Kürtleriyle sorunu yoktur. Kobani saldırılarında 195 bin insan misafirimiz oldu.

Cenevre'ye katılacak olanların kimler olacağı çok daha önceden belliydi. Cenevre'ye kimlerin katılacağı konusunda yoğun diplomasi trafiği oldu. Aralık ayında katılacaklar belliydi ve PYD yoktu. PYD'nin Esed ile kirli ilişkileri var. Türkiye olarak Cenevre'de en üst düzeyde temsil edileceğiz.

Haberin Devamı

LEYLA ZANA İLE GÖRÜŞME

Programlarının olduğu zamanda bu randevunun gerçekleşmesi için arkadaşlarımız çalışmaları yürütüyorlar.