Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın halıları Simav’dan

KÜTAHYA’nın Simav İlçesi’nde yaşayan 18 kadın, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın zeminini süsleyecek 2 el dokuma halısını, 3 ayda dokudu.

Simav’a bağlı Naşa Beldesi’nde dokunan birisi 85, diğeri 59 metrekarelik 2 yün halı tezgahtan indirildi. Cumhurbaşkanlığı Sarayı’da kullanılacak halılar, Simav’da bu kapasitede yıkama tesisi olmadığı için Niğde’nin Aksaray İlçesi Sultanhanı Beldesi’ne gönderildi. Halıları sipariş üzerine dokutan 35 yıllık halıcı Tahir Çetin (47), birisi 85, diğeri 59 metrekarelik iki halı için 18 kadına 50 bin TL dolayında işçilik ücreti ödendiğini bildirdi.

Devasa büyüklükteki el halılarının siparişini Uşak’ta bir firma aracılığı ile aldıklarını ifade eden Çetin, "Sözümüzde durduk. Mesleğinde uzman 18 ev kadını tarafından 3 aylık bir süreçte el emeği göz nuru dökülerek dokunan halılar Simav’da sergilendi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan güle güle kullansın diye özen gösterdik" diye konuştu.

Dokunan el halılarını tezgahtan indirdikten sonra 1 gün sergilediklerini ifade eden Çetin, ilçede el halısı dokuyan insan sayısının azaldığını vurguladı. Sergileme sırasında kendisiyle birlikte pek çok vatandaşın hatıra fotoğrafı çektirdiğini belirten Tahir Çetin, halıların Simav’da dokunmasından çok mutlu olduklarını açıkladı.

Haberin Devamı