Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Putin gibi yapmak istemiyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayseri'de STK temsilcilerine Putin'in iş adamlarıyla yaptığı ilginç bir konuşmayı anlatarak "Biz Putin gibi olmak, onun gibi yapmak istemiyoruz" dedi.

Kayseri'de sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle buluşan Erdoğan, kendisinin de ilk kez dün dinlediği Putin'in iş adamlarıyla buluşmasını anlattı. Erdoğan, "Biz Putin gibi olmak, onun gibi yapmak istemiyoruz" diyerek şunları söyledi:

ERDOĞAN'IN İLK KEZ DİNLEDİĞİ PUTİN HİKAYESİ

"Putin Rusya'nın iş adamlarını toplamış. Topladığı iş adamları da yatırım yapmaktan kaçanlar.Yani pasif bir direnişin içindeler. Putin demiş ki yatırım yapacaksınız demiş. Eğer yatırım yapmazsanız bütün yatırımlarınıza el koyacağım demiş. Biri oradan sallanmaya başlamış. Sen gel buraya demiş ve imza attırmış. Şimdi git yerine otur demiş. Ya biz bunu yaptırmak istemiyoruz ya. Bizimkilere el bebek gül bebek teslim edeceksin. Bunlar hep ver ağacının altında doğmuşlar, al ağacı yok bunlarda."

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

- Kayseri'den çok değerli kardeşim Abdullah Gül'ü Cumhurbaşkanı adayı çıkardık. Bize 367 gibi bir hukuk garabeti üreterek önümüzü kesmek istediler ama hemen seçimlere gittik ve milletin desteğiyle Abdullah Gül kardeşimi Cumhurbaşkanlığına uğurladık. Vesayet düzeninin son sıkıntılarını da ortadan kaldıracağız. Yeni anayasa ve başkanlık sistemini de suratle inşa edeceğiz.

Haberin Devamı

BEYAZ TÜRK, ZENCİ TÜRK DİYE AYIRDILAR

- Yıllarca Türkiye'yi beyaz Türk ve zenci Türk diye ayırdılar. sen Anadolu esnafıysan zenci Türksün. Diğerleri Beyaz Türk malum. Daha sonra AK Parti kendi zenginlerini yarattı dediler. Onların bağrına bakın anadolunun sesini duyamazsınız. Niye azmede miyorsun? Niye tahammül edemiyorsun? Sermayaleri de oralara yaymazlar. Niye 6.bölge teşvik bölgesi gelin oraya bir yatırım yapın derdim. Bu beyefendiler en ufak bir riske bile girmezler. Çünkü o yatırımı yaparlarsa orası ayağa kalkacak.

SEN BU MANŞETLE DE DEMEK İSTİYORSUN?

- Eski Türkiye özlemi çeken bir takım medya var. Bunları biliyorsunuz söylememe gerek yok. Mısır'da cunta rejimi yüzde 52 ile seçilen Mursi'yi idama mahkum etti. Doğan Medya haberi veriyor. "Şok karar! Mısır'da yüzde 52 oyla seçilen Mursi'ye idam" diyor. Sen bu manşetle ne demek istiyorsun? Bunlar dürüst değil. Ama biz dürüstüz.

Haberin Devamı

ÖLÜMÜ SAAT GİBİ KOLUMUZDA TAŞIYORUZ

- Biz ölümü bir saat gibi kolumuzda taşıyoruz. Sizin tehditleriniz vırz gelir tırz gider. Mehmet'im sevinin başlar yüksekte, ölsek de sevinin eve dönsekde. Bu tekerlek tümsekte kalmayacak. Kayseri bu darbeci zihniyete karşı çıkacak. Bu paralel çete terör örgütüyle iş tutanlarla iş tutuyor. Bunlar bu kadar planlı bir örgüt. Doğu'da başka Batı'da başka çalışıyorlar.