Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kuşatma altındayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni eğitim yılının başlaması vesilesiyle “Evlatlarımızın çoğu bedenen sınıftalar ancak zihnen başka yerdeler. Zira çok ciddi bir uluslararası kuşatma altındayız” uyarısı yaptı ve bu durumu değiştirecek önlemler alınmasını istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kuşatma altındayız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabataş Erkek Lisesi’nde 2018-2019 eğitim öğretim yılı açılış törenine katıldı. “2018-2019 eğitim-öğretim yılı yeni bir doğuşun, yeni bir şahlanışın arefesinde olan Türkiye’nin daha büyük atılımlara imza atmasına vesile olacak” diyen Erdoğan, öğretimle pratiğin birleştirilmesi gerektiğini anlattı.

‘Engellere aldırmadık’

“Özellikle tek tipçi, yasakçı, öğrencinin tekamülü yerine formatlanmasını esas alan eski eğitim öğretim mantalitesini bir daha geri gelmemek üzere rafa kaldırdık” diyen Erdoğan şöyle devam etti: Fatih projesinden seçmeli derslere, imam hatiplerin orta kısımlarının açılmasından, 4+4+4 sistemine karşı attığımız her adım anlamsız bir inatla bir dirençle karşılaştı. Bu direnç eğitim öğretim konusunu, ideolojik çekişmelerinin aracı haline getiren çevrelerden geldi. Eğitim öğretimin millileşmesine, milletin kadim değerleri, talepleri ve ihtiyaçlarıyla barışmasına karşı en güçlü tepkiyi eğitim öğretimi tekellerinde gören bu kesimler gösterdi. Dün olduğu gibi bu günde zaman zaman aynı çevrelerin çağ dışı tepkileriyle karşılaşıyoruz ama biz bunlara aldırmadan yolumuza devam kararlılığıyla yürüyoruz.

Haberin Devamı

Yenilikler uygulanmalı

Bugün sınıflarımızdaki temel sorun dikkat ve konsantrasyon eksikliğidir. Evlatlarımızın çoğu bedenen sınıftalar ancak zihnen başka yerdeler. Zira çok ciddi bir uluslararası kuşatma altındayız. Buna dikkat etmemiz gerekiyor. Bu durumu değiştirecek, öğrencilerimizin sınıfa, derse, okuldaki aktivitelere ilgisini en üst düzeye çıkaracak yenilikleri süratle uygulamaya koymalıyız. Mesleki eğitimle iş hayatını birleştirecek projelere ivme kazandırmalıyız.

'Kitapları basmıyoruz dediler!'

Zengin kadar fakir de en kaliteli eğitim-öğretim imkanına kavuşsun istiyoruz. Büyükşehirdeki imkanların en ücra köylerimize kadar ulaşmasını, 81 milyonun her bir ferdinin aynı fırsatlardan yararlanmasını istiyoruz” - “Dedik ki; ‘birinci hamur kağıttan biz kitapları hazırlayıp masaların üzerine koyacağız.’ Hatta bu sene bazıları provoke etmek istedi. Dediler ki; ‘basmıyoruz.’ Bu defa Milli Eğitim Bakanlığımız sağ olsun. Seferberlik ilan etti ve yine bu yıl sıralara bu kitapları yetiştirdik”

Haberin Devamı

'Selçuk: Eğitim ithal edilmez!'

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Eğitimle ilgili almamız gereken mesafenin farkındayız” dedi ve ekledi: Ben öğretmen Ziya Selçuk olarak biliyorum; eğer Cumhurbaşkanımızın iradesi varsa biz eğitimde çok ciddi yol alırız. Eğitim ihraç edilebilir ama ithal edilemez bir kurumdur. Baskın olana toplumlar eğitimi ihraç eder. Ama eğitimi ithal ederseniz tohumlarınız bozulur. Bizim orijinal özgün bir eğitim sistemi kurma ihtiyacımız var.