Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul Yenikapı'da Gençlik Festivali'nde halka seslendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Benim adıma Cumhurbaşkanlığı sözcüsü konuşur. Başka kimse konuşamaz. Kim konuşuyorsa fitne üretiyordur. Sosyal medyada bu oyuna gelmeyin. Benim adıma sözcüm konuşur başka kimse söz sahibi değil. Birileri biri rahatsız ediyorsa bir gece ansızın gelebiliriz

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da konuştu

İstanbul Gençlik Festivali tarafından düzenlenen programda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Şimdi seçilme yaşını 18'e indirdik ve parlamentonun yolunu size açtık.

Dün İstanbul'un fatihi Sultan Mehmed Han'ın 536. vefat yıldönümü idi. İstanbul'un kapılarını bu ümmete açan Peygamber efendimizin hadisi şerifine mazhar olan o büyük komutanı buradan saygı ile anıyorum.

"Gençler şairimiz ne diyor"

Yüzüne çarpmak gerek zamanenin fendini...

Göster : Kabaran sular nasıl yıkar bendini ?

Küçük görme, hor görme, delikanlım kendini

Şu kırık abideyi yükseltecek taştasın;

Fatih'in İstanbul'u fethettiği yaştasın.!

Şairimizin dediği gibi asla kendinizi küçük görmeyin sakın, sakın.

"GENÇLERİMİZ KENDİLERİNİ 15 TEMMUZ'DA İSPATLAMIŞTIR"

Sizler aynı zamanda unutmayın Nene Hatun'ların varislerisiniz. Başınız daima dik olsun. Siz kendinize güvenmezseniz siz kendinize inanmazsanız kimse size bu imkanı tanımaz. Gençlerimiz 15 Temmuz'da Ulubatlı Hasan'dan gelen selamı alarak tankların, uçakların, helikopterlerin karşısına aslanlar gibi dikildiğinde ecdatlarına layık olduklarını ispatlamışlardır.

Haberin Devamı

"GENÇLİĞİMİZ TAŞI GEDİĞİNE KOYMUŞTUR"

Ne dediler ben Fatih'in torunuyum, Nene Hatun'un torunuyum. O gece şehid olan vatandaşlarımızın içinde 16-17-18-19-20 yaşlarında nice körpe fidanlar vardı. Bu vesile ile ben bir kez daha kendilerine Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükranla anıyorum. İşte bu gençlik erkeği ile kızı ile Anadolu kıtası büyüklüğündeki dava taşını gediğine koyan gençliktir.

"SAKIN BU OYUNA GELMEYİN"

Sosyal medyada zaman zaman gereksiz tartışmaların yaşandığına şahit oluyorum. Son günlerde şahsım ve partim üzerinden yine böyle malayani bir tartışma başlatıldı. Benim adıma, sevgili gençler Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü konuşur. Dolayısıyla başka kimse benim adıma söz sahibi değildir, konuşamaz. Kim konuşuyorsa, onlar fitne üretiyor. Bunlara fırsat vermeyeceğiz. Sosyal medyada sakın bu oyunlara gelmeyin. Çünkü biz 80 milyonun gönlünü kazanmanın gayreti içerisindeyiz. Bunu başaracağız. Bugün bizimle yürümeyenler, yarın bizimle beraber yürüyebilirler. Öyle mi? Onları da kazanmaya çalışacağız. Kimseyi dışlamadık, ötekileştirmedik, hor, hakir görmedik.

Haberin Devamı

"DEVİR UZMANLIK DEVRİDİR"

16 Nisan halk oylaması ile birlikte 18 yaşına inen seçilme yaşı var. Dolayısıyla sizler 18 yaşından itibaren muhtarlıktan belediye başkanlığına meclis üyeliklerinden vekilliğe kadar her göreve seçilme hakkına sahipsiniz. Bu imkanı kullanabilmek için kendinizi en iyi şekilde yetiştireceksiniz. Önce o makamlara ben varım diyeceksiniz. Hiç merak etmeyin siz bu donanıma sahip olduğunuzda milletimiz gönül rahatlığıyla bu görevleri size tevdi edecektir. Unutmayın, devir uzmanlık devridir. Kabiliyetinize göre bu alanın ne olacağını en iyi siz bilirsiniz. Bunun yanında öncelikle kendi ana dilinizi onunla birlikte de yanında en azından bir farklı dili öğrenmeyi amaç edineceksiniz. İyi konuşacaksınız yazacaksınız okuyacaksınız. Ecdadımız bunları yapmış biz geri kaldık şimdi biz de bunları yapacağız.

"KILICI İYİ KULLANIYORUZ AMA KALEM KONUSUNDA GERİDEYİZ"

Haberin Devamı

Çocuklarımız Türkçeyi mükemmel kullanmanın yanında en az bir doğu veya batı dilini iyi konuşamıyorsa burada bir eksiklik var demektir ve bunu en yakın zamanda da çözeceğiz. Bizim millet olarak kılıcımızı kullanmaktan yana sıkıntımız yok ama kalem konusunda aynı şeyi söyleyemiyoruz. Terör örgütlerinin özellikle gençleri hedef almasının sebebi budur.

"ÇOK CİDDİ BİR KISMI HEBA OLDU"

İşte FETÖ, bir yanda PKK, diğer tarafta terör örgütleri, genç dimağlarımızı zehirlediler, ülkemizin insan kaynağına büyük darbe vurdular ama artık iflah olmayacaklar. Kaynağımızın çok ciddi bir kısmı heba oldu. Şimdi bunu süratle telafi edeceğiz.

"HERKES YERİNİ BİLECEK"

Eğer birileri bizi rahatsız ediyorsa bir gece ansızın gelebiliriz. Herkes yerini bilecek, kimse bu millete sınırlarında yanlış yapmayacak.