Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Aşacağımız çok büyük tepeler var

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güney Afrika'da iş insanlarıyla buluşmasında konuştu. Erdoğan, 'Tarihimizin en büyük başarılarını elde etmemize rağmen bulunduğumuz konumla asla yetinmedik. Aşacağımız daha çok büyük tepeler var' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Aşacağımız çok büyük tepeler var

Güney Afrika’da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MÜSİAD ve DEİK organizasyonunda Güney Afrikalı ve Türk iş insanlarına hitap etti. Güney Afrikalı girişimcileri Türkiye’ye davet eden Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Firmalarımız G.Afrika’ya

Değerli dostum cumhurbaşkanına İİT Zirve dönem başkanı olarak şahsıma ilettiği davetten dolayı teşekkür ediyorum. Oldukça verimli bir görüşme yaptık. Türk iş adamlarının yatırım konferanslarına davet etti. Heyetimiz bakanlarımız başta olmak üzere burada güçlü şekilde yerini alacaktır. Güney Afrika’ya yatırım yapan veya yapmak isteyen tüm firmalarımızı bu tarihi fırsattan yararlanmaya davet ediyorum.

Mandela örneği

Mandela ‘Büyük bir tepeyi aştığında insanın bulduğu şey daha aşılacak çok tepelerin olduğudur’ diyor. Aştığımız her tepenin sonunda bizi daha zorlu daha büyük hedeflerin beklediğini gördük, aşacağımız daha çok tepeler var.

16 yılda tarihi reform

Türkiye olarak kamusuyla özel sektörüyle ele ele vererek 16 yılda tarihi reformlara imza attık. 2002 yılında göreve geldiğimizde bir yıl önceki krizin hâlâ devam ettiği bir ülke devraldık. İktidara geldiğimizde kişi başına düşen dolar 3 bin 500 dolardı. Türkiye’yi yüzde 5.7 büyüyen bir ülke haline getirdik.

Haberin Devamı

Kazan-kazan temeli

G.Afrikalı girişimcileri ülkemize davet ediyorum. Hacmi 10 milyar dolara çıkarmamız lazım. İki ülkenin enerjiden inşaata, tüketim malzemelerine çok ciddi işbirliği imkanları olduğu açıktır. Sizlere kazan-kazan temelli ortamını sunmakta kararlıyız.

Erdoğan’dan Arçelik örneği

Arçelik’in Güney Afrika’nın öncü markası Dika ile ortak yaptıkları yatırıma değinen Erdoğan, ‘’Sahra altı Afrika’da enerjiden inşaata çok alanda ciddi işbirliği imkanları olduğu ortada. Bu potansiyelden yararlanılması için yolu açmak devlet adamlarına düşer. Biz ön açacağız sizler ise açılan bu yoldan yatırımlarınızı yaparak devam edeceksiniz. İş adamlarının inisiyatif alması, imkanları zorlaması ve bir araya gelerek yeni iş zeminleri araması görevidir’’ dedi.