Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Çankaya’da ilk resepsiyon...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Çankaya’da ilk resepsiyon...

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Çankaya Köşkü’nde ilk kez ‘başkomutan’ sıfatıyla resepsiyon verdi. 3 bin 500 davetlinin katıldığı resepsiyona siyasiler, iş adamları, sanatçılar, gazeteciler, STK temsilcileri ile yurdun 7 bölgesinden konuklar ve Erdoğan’ın konutlarının bulunduğu mahallelerin muhtarları da geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Çankaya Köşkü’nde resepsiyon verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilk kez ‘başkomutan’ sıfatıyla verdiği Çankaya Köşkü’ndeki resepsiyona siyaset, asker, iş, sanat ve medya dünyasından yaklaşık 3 bin 500 seçkin davetli katıldı. Çankaya Köşkü’nde tören alanında, açık havada verilen 30 Ağustos resepsiyonunda davetlileri, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi first lady Emine Erdoğan karşıladı.

Hükümet tam kadro geldi...

Resepsiyona, TBMM Başkanı Cemil Çiçek eşi Gülten Çiçek ile Başbakan Ahmet Davutoğlu da eşi Sare Davutoğlu ile geldi. Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Ali Babacan, Numan Kurtulmuş, Yalçın Akdoğan ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, AB Bakanı Volkan Bozkır, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da katıldı. Muhalefet ise davete katılmadı. G.Kurmay Başkanı Org. Necdet Özel ve eşi Kamuran Özel’in de hazır bulunduğu resepsiyonda, komutanlar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Yargıtay Başkanı Ali Alkan da yer aldı.

Haberin Devamı

İş dünyasından ünlü isimler

Milletvekilleri, azınlık cemaatlerinin dini temsilcilerinin de katıldığı resepsiyonda, Erdoğan Demirören, Meltem Demirören Oktay, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve eşi Revna Demirören, Jak Kamhi, Aydın Doğan, Ali Sabancı ve İbrahim Çeçen’in de aralarında bulunduğu işadamları ile Hülya Koçyiğit, Necati Şaşmaz, Ahmet Yenilmez, Muazzez Ersoy, Nihat Doğan, Petek Dinçöz ve Demet Akalın gibi sanatçılar da davetliler arasında yer aldı.

Haberin Devamı

Harbiyeli öğrenciler de davetli...

Şehit yakınları, gaziler, farklı spor dallarından uluslararası derece elde eden sporcuların bulunduğu resepsiyona, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk’ün de aralarında bulunduğu, basın yayın kuruluşlarının temsilcileri, yazarlar, yabancı ülkelerin Ankara büyükelçileri, bürokratlar, akademisyenler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, harbiyeli öğrenciler ile sınıflarını temsilen farklı rütbede askerler de davet edildi.

Yedi bölgeden davetli geldi...

Resepsiyonda yurdun 7 bölgesinden ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul ve Ankara’da ikametgahının bulunduğu mahallelerin muhtarlarının da davetliler arasında yer alması dikkati çekti. Ayrıca koreografide, tarihten bugüne Osmanlı dahil olmak üzere Türk ordularının kullandığı 21 farklı üniformanın, muhafız alayı askerlerince giyilmiş şekilde sunulduğu gözlendi.

Haberin Devamı

TOKALAŞMA 100 DAKİKA SÜRDÜ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın, yaklaşık 3 bin 500 kişinin katıldığı resepsiyonda, davetlilerle tek tek tokalaşması 1 saat 40 dakika sürdü.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Emine Hanım, 30 Ağustos resepsiyonunda Genel Yayın Yönetmenimiz İsmail Yuvacan (sağdan ikinci), Ankara Temsilcimiz Murat Çelik ve Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila’ya (solda) ‘Hoşgeldiniz’ dedi.
MUAZZEZ ERSOY GÜL VERDİ
Çankaya Köşkü’nün bahçesinde davetlileri karşılayan Erdoğan çiftine şarkıcı Muazzez Ersoy, gül sürprizi yaptı. Ersoy, iki gülü Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi first lady Emine Erdoğan’a takdim etti. Bu jest karşısında Erdoğan çifti de Ersoy’a teşekkürlerini iletti.

Haberin Devamı