Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan seçim sonrası ilk açıklama

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Artık seçim döneminde yaşanan tartışmaları, gerginlikleri, kırgınlıkları geride bırakıp ülkemizin geleceğine yoğunlaşma zamanıdır." dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Haziran seçim zaferinin ardından, bu gece balkon konuşmasını yapacak. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, 00.45’te İstanbul’dan Ankara’ya geçecek. Erdoğan’ın başkente ulaşmasının ardından AK Parti Genel Merkezi’nde balkon konuşmasını yapacağı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan seçim sonrası ilk açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter hesabından "Birazdan Ankara’da balkondayız." mesajını paylaştı. Erdoğan, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Birazdan Ankara'da balkondayız." ifadelerini kullandı.
İstanbul'dan Ankara'ya uçakla hareket eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde balkon konuşması yapacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekilliği Seçimleri dolayısıyla Huber Köşkü'nde düzenlediği basın toplantısında, milletin sandıkta üzerine düşeni yaptığını ve demokratik hakkını kullanarak ülkeye bir istikamet gösterdiğini belirtti.

Bundan sonra Cumhurbaşkanı ve Meclis'i ile daha çok çalışmanın zamanı olduğunu belirten Erdoğan, "Artık seçim döneminde yaşanan tartışmaları, gerginlikleri, kırgınlıkları geride bırakıp ülkemizin geleceğine yoğunlaşma zamanıdır. Milletimizin bu seçimde bir kez daha teyit ettiği mesaja uygun şekilde tüm kurum ve kurallarıyla demokrasiye olan bağlılığımızı, hak ve özgürlükleri geliştirme konusundaki kararlılığımızı önümüzdeki dönemde daha da güçlendirerek sürdüreceğiz." dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Buradan tüm milletime, her fırsatta verdiğim şu sözü bir kez daha hatırlatmak istiyorum: Geçtiğimiz 16 yılda vesayet güçleriyle, cuntalarla, darbecilerle, siyasi ekonomik tetikçilerle yaptığımız mücadelelerle ülkemizi demokraside ve ekonomide getirdiğimiz yerden geriye gidiş asla söz konusu olmayacaktır. Tam tersine Türkiye'nin her alanda daha da ileriye gitmesi için mücadele vermeyi sürdüreceğiz. Geçmişte her ne sebeple olursa olsun, ötekileştirilmiş vatandaşlarımız bu ülkenin birinci sınıf vatandaşı olarak demokrasiden ekonomiye tüm imkanlardan sonuna kadar istifade etmeye devam edecektir. Bu ülkede hiç kimsenin kökeninden, inancından, kıyafetinden, hayat biçiminden veya başka herhangi bir farklılığından dolayı horlanmasına, haklarının kısıtlanmasına, özgürlük alanının daraltılmasına asla izin vermeyeceğiz."

Türkiye'yi daha da güçlendirmek, zenginleştirmek ve ortaya çıkan refahı milletin tüm fertlerine adil şekilde paylaştırmak için çalışmaya devam edeceklerini vurgulayan Erdoğan, milletten aldıkları bu destekle sınırlar içinde ve dışında ülkeyi terör örgütleri vasıtasıyla tehdit etmeye çalışanlara cevaplarını çok daha güçlü şekilde vermeyi sürdüreceklerini söyledi.

Haberin Devamı

"Yeni sistemi süratle ve en ideal şekilde hayata geçireceğiz"

24 Haziran'da milletin sadece bir cumhurbaşkanı ve 600 milletvekili seçmediğini, aynı zamanda yeni yönetim sistemini de fiilen hayata geçirdiğini aktaran Erdoğan, "Anayasa değişikliği ile uyumlu şekilde gerek mevcut mevzuatın ayıklanması gerek yeni yönetim sisteminin mimarisinin kurulması konusunda uzun süredir hazırlık yapıyoruz. Şimdi yemin törenine kadar bu hazırlıkları bir kez daha gözden geçirecek ve yeni sistemi süratle ve en ideal şekilde hayata geçireceğiz. Gayemiz bu dönemde ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırmaktır." diye konuştu.

Seçim beyannamesinde millete taahhüt ettikleri projelerin her birini titizlikle takip edecek ve söz verdikleri şekilde hizmete sunacaklarını aktaran Erdoğan, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Üretimiyle, ihracatıyla, istihdamıyla, Kanal İstanbul'uyla, Türkiye'nin otomobiliyle, savunma sanayi ürünleriyle, diğer tüm projeleriyle ülkemizi geleceğe taşımak için gece gündüz çalışacağız. Dünya değiştikçe, Türkiye değiştikçe reform ihtiyacımız hiç bitmeyecektir. Anayasamızda ve yasalarımızda yeni yönetim sistemimizin tabii sonucu olan değişiklikleri Meclisimizle iş birliği içinde devam ettireceğiz. Yargımızı tarafsız ve bağımsız niteliğini güçlendirerek itibarını artırmak için gereken adımları atmayı sürdüreceğiz. Demokrasimizi güçlendirmek, hak ve özgürlüklerde yeni ihtiyaçlara uygun açılımları sürdürmek konusunda kararlıyız. Milletimizin bize verdiği ülkeyi yönetme emanetini namusumuz bilip, canımızdan önde tutarak mücadele etmeye devam edeceğiz. Vesayetin, darbecilerin, siyasi ekonomik tetikçilerin, sokak çetelerinin, terör örgütlerinin pençesinden kurtardığımız Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ülkesinden biri haline getirmeden bize durmak, dinlenmek, nefeslenmek yok. 'Yürüyeceksin millet yürüyecek arkandan' diyen şairin işaret ettiği gibi biz, ülkemizi iyi yönettiğimizde, milletimizin daha büyük başarılara imza atacağına yürekten inanıyoruz."

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletimiz için çok daha farklı bir dönem olacak

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Allah'ıma hamdediyorum. Ya Rab, bu kulunu bu millete hizmetkar eyledin, sana ne kadar hamdetsek azdır diyorum." dedi.
Erdoğan, Huber Köşkü'ndeki basın açıklamasının ardından, otobüsten burada bekleyen vatandaşlara hitap etti.
Sözlerine, ayağı güvenlik kapısına sıkışan bir çocuğa geçmiş olsun dileklerini ileterek başlayan Erdoğan, "Bir yavrumuz maalesef ayağının bariyere sıkışması suretiyle yaralandı. Şu anda hastaneye götürülüyor. Ben bundan dolayı arkadaşlarımla yaptığım istişarede müsaadeniz olursa, bu akşam burada yapacağımız bu merasimi biz bir başka şekilde daha sonra yapalım. Sizin coşkunuz, coşkumdur. Rabbim bizlere bu zaferi sizlerin dualarıyla, gayretleriyle lütfetti. İnşallah önümüzdeki dönem ülkemiz, milletimiz için çok daha farklı bir dönem olacak. Rabbim bu yavrumuza, hepiniz dua edin şifalar versin. Şu anda inşallah doktorlarımızın da müdahalesiyle şifasını bulur, Ya Şafi, Ya Kafi, Ya Muafi ismi şerifleri hürmetine inşallah sizlerin dualarıyla bu yavrumuzu sağlıklı bir şekilde görmeyi bizlere nasip eder." ifadelerini kullandı.
"Netice yurt içinde ve dışında gayet olumlu"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu anda gelen bütün neticelerin yurt içi ve yurt dışında gayet olumlu, güzel olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
"Parlamentoda her ne kadar hedefe ulaşamadıysak da inşallah elimizden gelen bütün gayretlerimizle onu da Cumhur İttifakı olarak çözmenin gayreti içinde olacağız. Allah yar, yardımcımız olsun. Hepinizi Allah'a emanet ediyorum, buradan ayrıca Kısıklı'ya da seslenmek istiyorum. Kısıklı'da da yine büyük bir teveccüh var, beklenti var. Oradaki kardeşlerim de bu akşamki organizasyonu inşallah iptal edelim, sadece Ankara'daki balkon konuşmasıyla bu işi toparlayalım diyorum. Sizleri Allah'a emanet ediyorum, Kısıkılı'daki kardeşlerimi de Allah'a emanet ediyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Birliğimiz, beraberliğimiz daim olsun inşallah. Sağ olun, var olun."
Erdoğan, sözlerini, "Allah'ıma hamdediyorum. Ya Rab, bu kulunu bu millete hizmetkar eyledin, sana ne kadar hamdetsek azdır diyorum. Sağ olun, çok teşekkür ediyorum. Hakkınızı helal edin." diyerek tamamladı.
'Milletimin bu sevgisine layık olabilirsem ne mutlu bize'
Ankara'ya hareket etmek üzere Atatürk Havalimanı'na gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, aracından inerek askeri apron önünde kendisini bekleyen vatandaşları selamladı.
Erdoğan, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Milletimin bu sevgisine layık olabilirsem ne mutlu bize. Biz 20 yıllık Belediye Başkanlığı, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı döneminde millete efendi olmaya değil hep hizmetkar olmaya gayret ettik. Benim milletim de bunun farkında ve bu sevgisini bu seçimde de gördüğünüz gibi yüzde 52,5'lik bir oy oranıyla ortaya koydu." diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada oyuncak hediye etti, vatandaşlardan birinin çocuğunu kucağına alarak sevdi.
Erdoğan daha sonra makam aracıyla uçağın bulunduğu bölüme hareket etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Twitter'dan 'Devam' dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim sonrası Twitter'dan şu açıklamayı yaptı: