Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4 evladımız şehit oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Atatürk'ü anma programında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hakkari'deki patlamayla ilgili "4 evladımız şehit oldu, 20 yaralımız var" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4 evladımız şehit oldu

Beştepe'deki Atatürk'ü Anma programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yıl dönümleri bize anma yanında, geçmişten bugüne kapsamlı muhasebeler yapma fırsatı verir" dedi.

İşte Erdoğan'ın aöıklamalarından satır başları:

"Mücadelemizin zaferle sonuçlanmasının ardından yeni devletimizle tarih sahnesinde yerimizi aldık. 2. Dünya Savaşı'nın ayak seslerinin duyulduğu dönemde tek parti yönetimine ilişkin acı hatıraları dinledik. Bugünkü gençler tek parti dönemini ancak tarih kitaplarından arşivlerden öğrenme imkanına sahiptir. Bize yalan söyleyen bir tarih anlatıldı. Ülkemizi yönetenler büyük bir maddi külfetin altında ezmekle kalmamış değerler üzerinde kurduğu baskıyla iyice bunaltmıştır. Ülkemizde belirli bir kesim tek parti devrinden çok partili hayata geçiş mecburi bir değişimdir. Önce Milli Kalkınma Partisi ve sonra Demokrat Parti CHP'ye karşı milletin sesi olarak siyaset sahnesine çıktılar. 1946 seçimlerinde uygulanan açık oy gizli tasnif yöntemi CHP yönetiminin demokrasi anlayışı konusunda fikir vermeye yeterlidir. Demokrat Parti ezici çoğunlukla ülkeyi yönetme sorumluluğu üstlenmiştir.

Haberin Devamı

TÜRKÇE EZAN TARTIŞMALARI

Bugün hala tek parti dönemiyle sembolleşmiş zulümlerden biri olan Türkçe ezanın kamuoyu önünde savunulabiliyor olması bu özlemin bir işaretidir. Ezanın Arapça okunması bir şeyin ifadesidir. Türkçe ezan denince onu sadece biz anlarız. Arapça dendiği zaman bu evrensel olduğunun ifadesidir. Şimdi bunu değiştirmek bizi değerlerimizden uzaklaştırmanın adımıdır.

"HAKKARİ'DE 4 EVLADIMIZ ŞEHİT"
Bu gece maalesef Hakkari'de mühimmat deposundaki patlama sebebiyle 4 evladımız şehit oldu, 20 yaralımız var. Bize kurulan tuzakları en kısa süredce sahipleri ve piyonların başlarına geçirip yolumuza devam edeceğiz.
ABD'YE PKK TEPKİSİ
Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarının ardından İdlib'de güvenliği sağlama yolunda adımlar attık. Fırat'ın doğusundaki Suriyeli kardeşlerimizin bölücü terör örgütünün pençesinde inim inim inlediğinin farkındayız. İnşallah çok yakında buradaki kardeşlerimizi de kurtaracağız. Görünürde Kandil'deki PKK'yı terör örgütü ilan edip ödül koyanların arka planda aynı teröristlerle nasıl iş tuttuklarını çok iyi biliyoruz. Aynı örgütün Suriye'deki mensuplarıyla kol kola girip devriye gezerken Irak'taki elebaşlarını hedef gösterenler kendilerince bizi kandıracaklarını sanıyor. Deşifre olmuş oyun başarısızlığa mahkumdur. Biz bu oyunu çözdük. Bize kurulan tuzakların sahiplerinin başlarına geçirip yolumuza devam edeceğiz.
Bize göre Atatürk'ü anmak da anlamak da ancak böyle olur, lafla değil. Bu duygularla Gazi Mustafa Kemal'i yad ediyorum. Muassır medeniyetler seviyesine çıkmak lafla olmaz, İstanbul Havalimanı gibi eserler yapmakla olur. Köprüler, metrolar yapmakla olur. Göreve geldik, yüzde 20'yi savunma sanayindeki eserlerimiz, bunu yüzde 60'a çıkardık. İşte böyle olur. Batı'nın kapısında sıraya girerek muassır medeniyetler seviyesine çıkamayız. Hem inşa edeceğiz hem ihya edeceğiz. Çok daha fazla gayret edeceğiz. Gelecek hep birlikte bizim olacak. Bu toprakları bizlere vatan haline getirmek için bin yıldır canlarını ortaya koyan tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. "

Haberin Devamı