Gazete Vatan Logo

Çukurca'da kanlı pusu: 10 şehit

4 zırhlı araca antitank mayınıyla saldırdılar

Türkiye dün Hakkari’den gelen acı haberle sarsıldı. Bölgeye yeni atanan Bordo Bereliler’i birliklerine teslim eden askeri konvoy dönüş yolunda saldırıya uğradı. Teröristler yolun 4 ayrı noktasına öşedikleri antitank mayını ve 50 kilo C4 patlayıcıyı ateşledi. Patlama ve sonrasında çıkan çatışmada bir binbaşı ve yedi asker ile bir korucu şehit oldu




Hakkari’ye yeni atanan Bordo Berelileri, Çukurca’daki birliklerine bırakan askeri konvoy dün sabah saatlerinde dönüş yolunda saldırıya uğradı. Hain saldırı ve sonrasında çıkan çatışmada 9 asker ile bir korucu şehit oldu. 4 zırhlı aracın eşlik ettiği askeri konvoy Hakkari-Çukurca karayolunun 15’inci kilometresinde bulunan Vali Erdoğan Gürbüz Çeşmesi yakınlarından geçerken saat 09.00 sıralarında

PKK’lı teröristler önceden yola döşedikleri antitank mayını ve patlayıcıları ateşledi. Patlamada 1 asker şehit oldu. Patlama haberini alır almaz bölgeye intikal ettirilen birlikler de Zap Suyu’na paralel uzanan derin vadi içindeki yolda teröristlerin kurduğu pusuya düştü. Teröristlerin roketatarlar ve otomatik silahlarla açtığı ilk ateşle aralarında konvoyun başında bulunan Fatih Jandarma Özel Harekat Taburu nun Bordo Bereli Komutanı Binbaşı Yavuz Başayar’ın da olduğu 5 asker şehit oldu. Birliklerin karşılık vermesi üzerine çıkan çatışma sonrasında teröristler kaçtı. İlk patlama ve ardından çıkan çatışmada 11 asker de yaralandı. Zırhlı araç Zap’a uçtu Bu arada teröristlerin mayınlı ve roketatarlı saldırısında, Cobra tipi bir zırhlı araç Zap Suyu’na uçtu. Bu araçta bulunan 3 asker de şehit oldu. Saldırı sonrası bölgede başlatılan operasyon sırasında meydana gelen patlamada korucu Cabbar Gültekin (40) şehit düştü. Saldırıda ağır yaralanan askerlerden birinin de kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmesiyle şehit sayısı 10’a çıktı.

Hakkari Valisi Muammer Türker “Elimizde korucuyla birlikte 8 şehit cenazesi var. 2 cenazeye de ulaşamadık. Cenazelerden biri Binbaşı’ya, diğeri de uzman çavuş ait” dedi. Şehitlerin isimleri şöyle: Binbaşı Yavuz Başayar, Uzman Çavuşlar Turan Kurt, Nazir Elitok, Samet Kılıç, Hakan Çil, Erhan Ar, Jandarma Erler Sadettin Arslan, Vedat Gülder ve Serkan Altay.

50 kiloluk patlayıcı Hain saldırıda PKK’lı teröristlerin zırhlı araçlara karşı kullanılan antitank mayını ve C-4 patlayıcıları kullandığı ortaya çıktı. Yaklaşık 50 kilogramlık patlayıcının kullanıldığı saldırıda 3 zırhlı personel taşıyıcı havaya uçtu, biri Zap Suyu’na düştü. Hakkari Valiliği, teröristlerin 4 ayrı noktaya patlayıcı yerleştirdiğini açıkladı.

Kobralar bomba yağdırdı

Saldırıya gerçekleştiren PKK’lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede hava destekli operasyon başlatıldı. Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’ndan kalkan Sikorsky helikopterler bölgeye özel eğitimli komando birlikleri indirdi, Kobra helikopterler de teröristleri geçiş güzergahlarına bomba yağdırdı.

Haberin Devamı