Gazete Vatan Logo

Çöp isyanı

Bayram tatiliyle birlikte sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarda çevre kirliliği ön plana çıktı. Cennet koylarda, ormanlarda, piknik alanlarındaki kirliliğe herkes isyan etti.

Çöp isyanı

Çevre kirliliği Türkiye’nin bu bayram en çok konuşulan konularından biri oldu. Sosyal medyada çevre kirliliği en çok paylaşılan fotoğraflar arasında ilk sırayı aldı. Özellikle tatile çıkanların sahil kenarlarında çektikleri fotoğraflarda çöplerin gelişigüzel atılması, cennet koyların kirletilmesi çevre kirliliğinin korkunç boyutlara ulaştığını gösterdi.

Salda Gölü isyanı

Sosyal medyada en çok tepki gösterilenlerden biri Burdur’un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü sahilindeki kirlilikti. Beyaz kumulları ve turkuaz renkli yapısı dolayısıyla Maldivler’e benzetilen Salda Gölü, son dönemde yerli-yabancı tatilcilerin uğrak yeri oldu. Özellikle 9 günlük Kurban Bayramı tatili dolayısıyla yerli turistler de Salda Gölü’ne akın etti. Göl çevresinde çadır kuran ve günübirlik gezmeye gelenler nedeniyle yaşanan yoğunluk, kirlilik riskini ortaya çıkardı. Ziyaretçiler, duyarsız davranan kişilerin çevreye bıraktığı çöpler nedeniyle sahil ve göl çevresinde kirlilik oluştuğunu savundu. Yeşilova Belediyesi tarafından çöplerin toplanılmasına rağmen yoğunluk ve personel yetersizliği nedeniyle konteynerlerde zaman zaman çöplerin biriktiği görüldü.

Haberin Devamı

Mahcup olduk

Yeşilova Belediye Başkanı CHP’li Nuri Özbek, kendisine yetki verilmesi durumunda 1 ay içinde göl kenarındaki tüm altyapı sorununu çözeceğini aktardı. Özbek, “Salda Gölü’nün 8- 9 senedir reklamını yaptık. Sosyal medya üzerinden Salda Gölü’nün reklamı yapıldı. Vatandaşlarımızı çağırdık ama mahcup duruma düştük. Belediye olarak tek çivi çakmamıza izin verilmedi. Sahil boyu insan dolu ancak buradaki insanların yararlanacağı tuvalet yok, soyunma kabini, duş yok. Herkes halk plajındaki tek tuvaleti kullanmak zorunda” diye konuştu.

Deniz kıyısına hafriyata suç duyurusu

ARTVİN’in Hopa ilçesinde, taşeron firmaya ait kamyonla inşaat hafriyatının Kemalpaşa sahilinde yer alan deniz kıyısına dökülmesi, tepkilere neden oldu. Sahilde denize giren yöre sakinlerinden Yücel Çakır, hafriyatın kamyonlarla kıyıya dökülmesine dair kayda aldığı görüntülerle savcılığa müracaat edip, suç duyurusunda bulundu. Çevre sakinleri, hafriyat dökülmesiyle kayalıklardaki ekosistemin bozulduğunu savunarak, döküm yapan şirkete yönelik cezai işlem uygulanmasını istedi.

Haberin Devamı

Japonya’dan gelip çöp topladılar!

İZMİR’in simgelerinden tarihi saat kulesinin bulunduğu Konak Meydanı’nı gezen Japon turistler, yerlerdeki çöpleri topladı. Binlerce kilometre uzaktan gelip misafir oldukları şehirde çöp toplayan Japonların o görüntüleri sosyal medyada da paylaşıldı. Tarihi saat kulesinin bulunduğu Konak Meydanı’nı ziyaret eden Japon turistler, yerlerdeki çöpleri topladı.

Pisliğinizi biz mi toplayacağız!
Kastamonu’nun Tosya ilçesinde köylüler, piknik yapanların çevreyi kirletmesini protesto etti. Çifter köyünün ormanlık alanında toplanan ve ellerinde Türk bayrakları bulunan köylüler, köylerine yakın alanda piknik yapanların çevreye attığı çöpleri topladı. Çifter Köyü Derneği Başkanı Ahmet Uslu, gazetecilere yaptığı açıklamada, köylerinin bir orman köyü olduğunu söyledi. Çevreye ciddi anlamda zarar verildiğini belirten Uslu, “Bölgeye gelen piknikçiler uyarı levhalarına rağmen duyarsız şekilde çöplerini atıyor. Doğayı bilinçsiz şekilde kirletiyorlar. Mangallarını ağaçlara dayayarak yakıyorlar. Hem çevreye zarar veriyorlar” diye konuştu.
Sıfır atıksız yaşam geleceğimizin teminatı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan resmi twitter hesabından doğayı kirleten tatilciler ve piknikçilere seslendi. Vatandaşların doğayı koruma konusunda daha hassas olması gerektiğini belirten Erdoğan, “Bir tatili daha geride bıraktık. Ülkemizin eşsiz güzellikleriyle ruhlarımızı dinlendirdik. Ancak piknik alanlarımız, ormanlarımız, sahillerimiz bıraktığımız çöplerle kirlendi. Doğayı koruma konusunda daha hassas olmalıyız. Sıfır atıksız bir yaşam ilkesi, geleceğimizin teminatı” dedi.

Haberin Devamı