Gazete Vatan Logo

Çoluk çocuk keşfe çıkmışlar!

İstanbul’u kana bulamaya çalışırken Bayrampaşa’da bir AVM’nin otoparkında yakalanan dört DEAŞ’lının, yanlarına çocuklarını da alıp araçlarıyla keşif yaparken görüntüleri ortaya çıktı

Çoluk çocuk keşfe çıkmışlar!

İstanbul Emniyeti’ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri geçtiğimiz cumartesi günü Bayrampaşa’daki bir AVM’de son zamanların en önemli operasyonlarından birini düzenledi. Operasyonda, DEAŞ üyesi Mücahit P. karısı Sezgen P., Can Y. ve Hatice Y. gözaltına alındı. İçine bomba düzeneği yerleştirilmiş bir otomobil, patlayıcı maddeler bulunan bir motosiklet ve AVM içerisindeki emanet bölümüne mini fırınlar içerisine gizlenmiş olarak bırakılan bomba düzenekleri ele geçirildi. Yine operasyonda 4 adet canlı bomba yeleği de bulundu.

Evleri yakıp çıktılar

Gözaltına alınan dört DEAŞ’lı İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne getirilirken bağlantılarına yönelik de çalışmalar başlatıldı. DEAŞ’lıların otoparka bırakmaya çalıştıkları bomba düzenekli aracın keşif görüntüleri de ortaya çıktı. DEAŞ’lıların saklandıkları ve bombaları imal ettikleri düşünülen Arnavutköy ve Esenyurt’taki evleri yaktıktan sonra bindikleri 34 PV 9714 plakalı aracın kameralara takılan görüntülerin farklı zaman dilimlerine ait olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Kadınlar da kullanmış

Keşif yapılan aracın farklı zamanlarda çekilen görüntüleri ortaya çıktı. Aracı önce erkek teröristin daha sonra kadın teröristin kullandığı dikkat çekti.