Gazete Vatan Logo

Çok tartışılan davada karar!

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ’ın da aralarında yer aldığı 15 AKP'linin Aziz Nesin'in "Türk milletinin yüzde 60'ı aptaldır" sözlerine atıf yaparak, "AKP ’ye oy verenleri aptal olmakla itham ettiği" iddiasıyla Müjdat Gezen aleyhinde açtığı tazminat davası reddedildi.

Ankara 21. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki duruşmaya, davacıların avukatı Muammer Cemaloğlu ile Gezen ’in avukatı Turgut Kazan katıldı. Avukat Cemaloğlu, Gezen ’in bir televizyon programında, AKP ’ye oy verenlerle ilgili olarak "Aziz Nesin kriterleri" dediğini ifade ederek, "Bu ifade, ’aptal’ yerine kullanılmıştır. AK Parti ’ye oy verenler aptal olarak nitelendirilmiº, dolayısıyla hakaret oluºmuºtur" dedi.

Avukat Kazan ise müvekkilinin programa katıldığı tarihte henüz seçimlerin yapılmadığını, müvekkilinin de seçimleri değil anketleri değerlendirdiğini belirterek, "Aziz Nesin söz konusu ifade nedeniyle beraat etmiºti. İleri demokraside de Aziz Nesin ’e atıf yapmak suç sayılamaz" diye konuştu. Hakim Ahmet Metin Tüzün, bu beyanların ardından davanın reddedildiğini açıkladı.

Dava açanlar arasında Bozdağ ve Kılıç'ın dışında Ayşenur Bahçekapılı, Bülent Gedikli, Edibe Sözen, Köksal Toptan, Nimet Çubukçu, Dengir Mir Mehmet Fırat gibi AKP'nin önde gelen isimleri vardı. Davacılar Gezen'den 10'ar bin TL'den toplam 150 bin TL manevi tazminat talep ediyordu.

BAŞBAKAN DA DAVA AÇMIŞTI

Müjdat Gezen'in tartışma yaratan sözleri nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Gezen hakkında manevi tazminat talebiyle ayrı bir tazminat davası açmıştı. Gezen de Erdoğan'a karşılık bir dava açmıştı. Erdoğan, seçimden sonra yaptığı "helalleşme" çağrısı çerçevesinde açtığı davalardan vazgeçmiş, ancak Gezen hakkında açtığı davadan vazgeçmemişti. Bu davanın ilk duruşması gelecek Eylül ayında Ankara 20. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülecek.

BAŞBAKAN ONUNLA HELALLEŞMEDİ

Başbakan Erdoğan, seçim ardından açtığı birçok davadan “hellaleşme” nedeniyle vazgeçmişti. Ancak Erdoğan, Müjdat Gezen’e açtığı davayı geri çekmemişti.

ERDOĞAN'IN FERAGATİ ÜZERİNE TARAF GAZETESİ VE ALTAN'A AÇILAN DAVAYA DA RET

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Taraf gazetesi ve Ahmet Altan’a açtığı tazminat davasının feragat nedeniyle reddine karar verildi.

Ankara 4. Asliye Hukuk Mahkemesindeki karar duruşmasına Erdoğan’ın avukatı Muammer Cemaloğlu katıldı.

Hakim Ahmet Arslan, avukat Cemaloğlu’nun 17 Haziran 2011 tarihli dilekçesi ile davadan feragat ettiğini hatırlattı.

Avukat Cemaloğlu, davadan feragat ettiklerini söyledi.

Hakim Arslan, feragat nedeniyle davanın reddine karar verdi.

Başbakan Erdoğan, Taraf gazetesinde yayınlanan ve Ahmet Altan tarafından kaleme alınan "Erdoğan ve Kof Kabadayılık" başlıklı köşe yazısında kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu gerekçesiyle gazete ve Altan aleyhinde 50 bin liralık manevi tazminat davası açmıştı. Erdoğan, ayrıca, Altan hakkında hakaret iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu.

Başbakan Erdoğan, 12 Haziran 2011’de yapılan genel seçimlerin ardından tazminat davasından feragat etmiş, suç duyurusu üzerine açılan ceza davasındaki şikayetinden de vazgeçmişti.

Haberin Devamı