Gazete Vatan Logo

Çocuklu turist geri geldi

Erken rezervasyon dönemini ‘Mükemmel’ olarak niteleyen Thomas Cook’a bağlı Öger Tours yöneticisi Songül Göktaş Rosati, “Çocuklu aileler de geliyor. Demek ki Türkiye’ye güven geri geldi” dedi.

Çocuklu turist geri geldi

İngiliz tur operatörü Thomas Cook’un bünyesinde bulunan Öger Tours’un üst yöneticisi Songül Göktaş Rosati, tatil ülkesi Türkiye’ye duyulan güvenin geri geldiğini söyledi. Rosati, 2018’in ilk üç ayında mükemmel bir erken rezervasyon dönemi geçirdiklerini belirtti.

Türkiye pazarının bir geri dönüş yaşadığını, bunun da özellikle çocuklu ailelerde görüldüğüne işaret eden Rosati, “Ocak ve Şubat’ta ailelerin payı yüksekti. Bu aylarda her 4 rezervasyondan biri çocuk için yapıldı. Türkiye geleneksel olarak çocuk dostu bir ülkedir ve fiyat-performans kalitesi de rakipsizdir” diye konuştu.

Türkiye’nin sezon öncesi ve sonrasındaki aylar Mayıs ve Haziran ile Eylül ve Kasım’da da çok tercih edildiğini anlatan Rosati, “Tatil ülkesi Türkiye’ye duyulan güven geri geldi. Türkiye, sadece internet üzerinden değil, seyahat acentelerinde de aktif olarak sunuluyor” değerlendirmesinde bulundu.

Rakipsiz fiyat-performans

Nisan ayında da bu olumlu eğilim sürdüğünü ve bunun bundan sonra da devam etmesini ümit ettiklerini söyleyen Rosati, Alman tatilcilerinin özellikle Türkiye’nin uzun güney sahillerini sevdiklerini anlattı. Ege Denizi ve Bodrum için yapılan rezervasyonlarda da durumun iyi olduğunu belirten Rosati, İstanbul’un da oldukça fazla tercih edildiğini belirtti. Alman tur operatörlerinden FTI Grubun’un üst yöneticisi Dietmar Gunz da 2018’in ilk 3 ayında Türkiye’ye rezervasyonlardaki gelişmelerden memnun olduklarını belirterek, çok başarılı geçen 2017’den sonra bu yıl da rezervasyonlarda ciddi bir artış sağladıklarını söyledi.

Haberin Devamı

“Türkiye, rakipsiz fiyat-performans ilişkisinin yanı sıra çok yüksek servis ve kalite standardı sunuyor” diyen Gunz, özellikle çocuklu ailelerin Türkiye’de çok rahat ettiğini kaydetti. Gunz, müşterilerin geçen yıla göre Türkiye’de daha uzun süreli rezervasyonlar yaptıklarına işaret ederek, “Geçtiğimiz 2 yıl içinde başka tatil hedefleri seçenler şimdi büyük ölçüde tekrar Türkiye sahillerine dönüyor” dedi.