Gazete Vatan Logo

Çocuklar yüzmeye üç tenise altı yaşında başlasın

Çocuklarının yaz tatilini en iyi şekilde değerlendirmek isteyen aileler, yaz okullarını tercih ediyor. Bu okullarda İngilizce'nin yanı sıra binicilik, bale, golf gibi çeşitli alanlarda beceriler geliştiriliyor

Çocuklar yüzmeye üç tenise altı yaşında başlasın

Kemer Country Club’ta çocuklara alternatif çok

Kemerburgaz’da bulunan Kemer Country Club’ın düzenlediği yaz okulu kampı ve akademi programlarıyla çocuklar hem İngilizce öğrenecek hem de spor yapıyor... 12 yaş altı çocuklar için hazırlanan akademi programlarından "Greenwood Camp Yaz Okulu" programı, farklı etkinlik ve atölye çalışmalarıyla çocuklarınızın gelişimine destek olurken, "Akademi Programları" ise çocukları birbirinden farklı spor dallarıyla buluşturuyor. Greenwood Camp Yaz Okulu’nda 4 - 12 yaş arasındaki tüm çocuklar, birebir kendi yaş grupları ile oluşturacakları gruplarda doğa ile iç içe olacak. Her çocuğun kendi öğrenme yolunu seçeceği, takım ruhunu ve özgüveni destekleyici 18 farklı spor, etkinlik ve atölye çalışmaları da zengin içerikli programın içerisinde yer alıyor. 2 Eylül’e kadar devam edecek olan ve beş dönem süren kamp programında Kemer Country Greenwood’un üyesi olduğu Amerika, Kanada ve İngiltere’deki uluslararası kuruluşlardan davet üzerine Türkiye’ye gelen alanında uzman, pedagojik eğitimlerini tamamlamış kamp deneyimi olan grup koçları eşliğinde çocuklar birebir kendi yaş gruplarında farklı spor, etkinlik ve atölye çalışmalarını eğlenerek öğrenecekler ve dil pratiği yapma fırsatı bulacak.

Haberin Devamı

Fiziksel ve ruhsal gelişimi tamamlayın

Spor, çocukların fiziksel ve ruhsal gelişimini destekleyen önemli bir araç. Peki ama çocuklar hangi spora kaç yaşında başlamalı?

Futbolda beden yaşı önemli

Futbol bir takım sporudur. 7 yaştan itibaren başlangıç programları ile başlanabilir. Beden yaşı önemlidir. Çocuk eğer temel eğitim tamamlandıysa, profesyonel antrenmana çıkar. Ardından 9 -10 yaş ve 10- 12 yaş arası çocuklar profesyonelliğe adım atabilirler.

Yüzme 3 yaşında öğrenilir

Yüzmeye 3 yaşından itibaren başlangıç programları ile başlanabilir. 6 çok geç! Çocuk suyu çok seviyor ve korkmadan suda uzun zaman geçirebiliyorsa, antrenmanlar sırasında egzersizleri hevesle uyguluyorsa bu öğrencinin profesyonel yüzme eğitimi almasını teşvik edin.

Basketle erken tanışın

Basketbola beden yaşı önemlidir, 6 yaştan itibaren başlangıç programları ile başlanabilir. 10- 12 yaş arası çocukların müsabık sporcu olmaları beklenir. Basketbol çocuklara paylaşmayı, kendini korumayı ve takım çalışmasını öğrenir.

Haberin Devamı

Voleybol için 8 yaş ideal

Özellikle kız çocuklar için ideal bir spor olan voleybola çocuklar 8 - 9 yaştan itibaren başlangıç programları ile başlanabilir. Temel eğitimin sonunda genç voleybolcular 13 yaş sonrasında maçlara çıkarlar.

Esneklik ve algı ön planda

Ritmik jimnastik bireysel bir spordur ve 3 -6 yaş arasında başlanabilir. Üstün esneklik gerektirir. Esnek olmayan çocuklar için hem zorlayıcı, hem de sakatlık riski bulunan bir branştır.

Tenisi sabırlı çocuk oynar

Tenis, uzun ve zorluklu bir eğitim sürecidir. Çok hareketli ve sabırsız çocuklar için bu süreç çok zordur ama eğitici olabilir. 6 yaştan itibaren, başlangıç programları ile başlanabilir. Beden yaşı önemlidir.

Yüzmenin adresi TSYD

TSYD İstanbul’da yüzme, basketbol, voleybol, drama, dans, satranç gibi alanlarda yaz okulları sunuyor. Tam ve yarım günlük eğitimler 6-14 yaş grubuna yönelik.

Haberin Devamı

32 yıllık tecrübe Enka

Enka yaz spor okulu 2002-2010 yaş grubundan çocuklar kabul ediliyor. Yüzme, futbol, basketbol, voleybol, tenis, jimnastik ve atletizm eğitimi öğrencilere sunuluyor.

İzmir'de uzayı keşfedin

İzmir’deki Uzay Kampı’nda 9-15, 12-15 ve 7-11 yaş grupları için sekiz farklı programın yer alıyor. Kamplarla öğrencilerin uzayı tanıması hedefleniyor.

Bu yaz eskrim öğrenin

Tarabya'daki Tenis Eskrim Dağcılık (TED) yaz spor okulu 5-13 yaş arası çocuklara tam gün ve yarım günlük seçeneklerde eğitim veriyor. Okul 2 Eylül'e kadar devam edecek.

Matematiğinizi geliştirin

Matematik sevdalısı liseliler için bu yıl Nesin Matematik Köyü’nde yaz boyunca soyut cebir, analiz, sonlu matematik gibi üç farklı programada eğitim veriliyor.

Maviliklere yelken açın

İstanbul Yelken Kulübü'nün Kalamış'taki tesislerinde 6-12 ve 12-17 yaş arası çocuklara yaz yelken eğitimleri 11 Temmuz - 02 Eylül arasında veriliyor.

Hayallerinizi yaşayın

Haberin Devamı

Trump AVM'deki KidzMondo’da çocuklara meslekleri keşfedip öğrenmelerini amaçlayan yaz kampı 9 Eylül'e kadar sürecek.