Gazete Vatan Logo

Cizre'ye top ve tank sevkiyatı

Üç kişinin öldüğü şiddetli olaylara sahne olan Şırnak'ın Cizre ilçesine dün tank ve fırtına toplarından oluşan askeri sevkiyat yapıldı.

Şırnak'ın Cizre ilçesine dün tank ve fırtına toplarından oluşan askeri sevkiyat yapıldı. Dün öğlen saatlerine doğru, sıkı güvenlik önlemleri altında Mardin’den gelen tank, fırtına topları ile askeri malzemelerin yüklü olduğu araç konvoyu, Nusaybin ilçesinden geçerek Cizre'ye devam etti. Askeri konvoyda, 10 adet tank askeri araçlarla taşınırken, çok sayıdaki kamyonda da askeri malzeme ve teçhizat olduğu görüldü. Fırtına topları, tank ve askeri teçhizat ile askeri malzemelerden oluşan askeri konvoy, polisin sıkı güvenlik önlemleri altında, Cizre Tank Taburu’na girerek, burada konuşlandırıldı.

'Devlet şehirleri koruyacak güçtedir'

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Cizre konusundaki açıklamasının çok net olduğunu belirterek, Twitter aracılığıyla şu mesajı paylaştı: "Başlık düzeyinde okur yazar olan, haberin tamamını değil sadece büyük harfli başlıkları okuyup yorum yapan siyasetçi tipi talihsizliktir. Cizre konusundaki açıklamam çok net. Devlet askeri ve polisiyle vatandaşı ve şehirleri koruyacak güce ve kudrete sahiptir." MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, Akdoğan’ın "Bu açıkça Kandil’e nanik yapmaktır" sözlerini eleştirip, "Cizre Türkiye’nin bir ilçesidir ve Kandil diye bir ülke yoktur" demişti.
‘Süreç etkilenmez’
Bu arada AK Parti sözcüsü Beşir Atalay da Cizre'deki olaylarla ilgil "Bir hassasiyet 6-7 Ekim'den sonra ortaya çıkmıştır, o da hem şehir hem kırsal kesimde sağlanmış durumda orada varsa yasal şeyler onlar da temizlenmiş durumda. Cizre olayları etkilemez, orada bir fraksiyonun yaptığı şeydir" dedi.
Gazetecilere silahlı saldırı
Cizre’de Al Jazeera Türk ekibinin kaldığı otel odasına uzun namlulu silahla ateş açıldı. Alınan bilgiye göre, Al Jazeera Türk muhabiri Abdülkadir Konuksever ve kameraman İlker Taş, YDG-H üyelerinin Cizre ilçesinde HÜDA-PAR üyelerine yönelik saldırılarının ardından yaşanan gelişmeleri izlemek üzere ilçeye geldi.
Akşam konakladıkları otel odasının penceresinden görüntü almaya çalışan Konuksever ve Taş'a otelin arkasındaki evlerin damında bulunan kişilerce uzun namlulu silahla ateş açıldı. Odaya 3 merminin isabet ettiği olaydan gazeteciler yara almadan kurtuldu. Gazeteciler ilçeden ayrıldı.

Haberin Devamı