Gazete Vatan Logo

Çıplaklar şehrinde savaş!

Fransa'nın 'Çıplaklar Şehri' diye anılan ve 'nüdist' tatil cenneti Cap d'Agde'de savaş var!

Kayda değer bir çıplaklık yanlısı (nüdist) nüfusa sahip olan tatil cenneti Cap d'Agde'de gerilim son günlerde tırmandı. Zira, bölgenin yerlileri eş değiştirme ve özgür seks yanlısı 'hovardaların' sayısının nüfusun dörtte birini oluşturan 'nüdistlerin' sayısını aşmasından şikayetçi.

Bölgede yaşayanlar, bu sayıları artan yeni gruba hitap eden otellerden ve çocukların uluorta seks yapan çiftlerle karşılaşmasından yakınıyor.

Bu teşhirci davranıştan, 'hovardalar' (libertines) adıl verilen ve bölgede son yıllarda sayıları artmaya başlayan bir grup 'svingci' ('eşini paylaşan') sorumlu tutuluyor. Dahası bölge sakinlerine göre grup kıyafetleriyle dolaşıp "gerçek" nüdistlerle alay ediyor.

Bağımsız belediye meclisi üyesi Florence Denestebe geçenlerde bir meclis toplantısında, 'Cap d'Agde'in bir bölümünün Avrupa'nın özgür seks başkenti haline geldiğini' belirterek, nüdist olmayan bölgelerde 'hovarda' patlaması yaşandığını ve belediye başkanını müdahale etmeye çağırdı.

Geleneksel nüdistler, hareketi destekliyor. Nüdistlerden biri, bölgeye 'doğal bir hayat' yaşamak istedikleri için göç ettiklerini, ama etraflarının 'vahşi hayvanlarla sarıldığını' anlatıyor.

Belediye Başkanı, şikayetleri değerlendireceğini, ama zaten iki grubu birbirinden uzak tutmak için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

İki yıl önce 'svingci' akınına duyulan öfke, onları barındıran otellere yönelik iki kundakçılık olayının yaşanmasına yol açmıştı.

Haberin Devamı