Gazete Vatan Logo

Cinsel ilişkide erkekler hazza, kadınlar ise..

Erkek ve kadınların cinsel birliktelikte aradıkları şeyler farklı

Kadınlar ise...Kadınların kendi bedenleri ile ilişkileri erkeklerden çok daha zayıf ve olumsuz oluyor.Yetişme ve gelişme çağındaki “ortalama bir kız çocuğu” bedenini ona bakanların gözü ile görmeye şartlanıyor.

Ve, çoğu kadın bir ömür boyu bedeninden nasıl haz alabileceğini keşfetmeden yaşıyor, büyüyor, çocuk doğuruyor ve yaşlanıyor.

Yapılan çalışmalar, kadınların kendi bedenlerinin üremeyle ilişkin fonksiyonlarını bile bilmediklerini ortaya koyuyor. Adet, hamilelik, doğum ve bu süreçlerde cinsel yakınlaşmaların sonuçları üzerinde çok az bilgiye sahip.


Kadınlar açısından cinsellik, bazen hoş, keyifli, romantik sıcak bir yakınlaşma bazen bir zorunluluk dolayısıyla çekince ve tiksinti kaynağı olarak yaşanıyor.

Konu cinsel hazza gelince, kadınların bilgileri daha da azalıyor. Kendini cinsel hazza aday görmeyen birisinin bilgi araması da söz konusu olamıyor.

Kliniklere başvuran kadınların temel sorunları vajinismus ya da cinsel isteksizlik.

“Cinsellik bacaklarımızın değil, kulaklarımızın arasında” diyen uzmanlar, özgür seçimlere dayalı cinsel yakınlıkların cinsel sağlığın ön koşulu olduğunu belirtiyorlar.

CETAD’ın kamuoyu araştırmasına göre, kadınların yüzde 57’si cinsellik konusunda kendisini “pek bilgili değilim ve hiç bilgili değilim” diye tanımlarken, erkeklerde bu oran yüzde 34’lerde.

Kadınlar, erkeklere kıyasla kendi bedenlerini popüler modellerle kıyaslayıp, çok daha az beğeniyorlar. Bedeninden memnun olmayan bir kadının da kendisini cinsel olarak arzulanır hissetmesi ya da arzu duyabilmesi eksik oluyor.

Haberin Devamı