Gazete Vatan Logo

Cinnet geçirten telefon cips paketinde gelmiş!

2 silah arkadaşını ve kendisini öldüren Umut Aslan’a cinnet geçirten telefonun cips paketinde geldiği ortaya çıktı.

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar İlçesi Suriye sınırında nöbet tutarken kız arkadaşının kendisinden ayrıldığını bildiren cep telefonu mesajının ardından cinnet getirerek 2 silah arkadaşını şehit eden ve kendi yaşamına da son veren piyade çavuş Umut Aslan’ın ölümüne ilişkin askeri savcılık soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında savcılık, cinnete ve 3 askerin ölümüne neden olan mesajın geldiği cep telefonuna da incelemek üzere el koydu.
Ayrılık mesajını görünce...
Araştırmada Aslan’ın cinnet getirme sebebinin kız arkadaşının cep telefonuna gönderdiği ayrılık mesajı olduğu kaydedildi. 4 aylık asker olan piyade çavuş Umut Aslan’ın ailesiyle rahat iletişim kurabilmesi için bir yakınının cips paketine gizlediği cep telefonunu askeri birliğe gönderdiği de ortaya çıktı. Aslan’ın amcasının gönderdiği ve kamuflajına gizlediği telefonuna sevgilinin gönderdiği mesajı okuduktan sonra cinnet getirerek 2 arkadaşı ile kendi yaşamına son vediği ileri sürüldü.
Cep telefonu disiplin suçu
Askerin üzerinde cep telefonu yakalanması emre aykırı davrandığı gerekçesiyle disiplin suçu sayılıyor. Disiplin suçu işleyen asker ise komutanının takdirine göre çeşitli şekillerde cezalandırılıyor.
ARKADAŞLARI İDDİALARI REDDETTİ
‘Kız arkadaşı yoktu’
Umut Aslan’ın cinnet getirdiği iddialarını yakın arkadaşları kabul etmedi. Umut’un samimi arkadaşı Tufan Tektaş, şunları söyledi: “Umut bizim uzun zamandır arkadaşımız. Kendi mahallemizde oturan bir çocuk. Gayet neşeli bir insan. Cinnet getirebilecek yapıya sahip bir insan değil. Umut’un böyle bir şey yapmasına asla inanmıyoruz. En son şehit düşme olayından bir gün öncesinde beni aradı konuştuk. Nöbetteyim. Kulede 3 kişi nöbet tutuyoruz dedi. Sesi gayet sakindi. Sosyal ve neşeli bir insandı. Kız arkadaşı yoktu olsa bize söylerdi.”
Amcası göndermiş
Amca Bülent Aslan, yeğeni Umut’u ve son yaptığı görüşmeyi şöyle anlattı: “Herhangi bir sıkıntısı yoktu. Neşeli bir çocuktu. Kız arkadaşı yoktu. Sigaradan başka bir kötü alışkanlığı yoktu. Hayat dolu gencecik bir çocuktu. Kendisiyle hayallerimiz vardı. Ailenin tek erkek çocuğuydu. Yeri ben de başkaydı. En son pazar akşamı konuştuk. Maddi sıkıntısı olup olmadığını sordum. Yok dedi. Telefonda soğuk olduğunu söyledi. İçlik gönderdik. Amca cips gönder dedi. Arkadaşının annesi göndermiş siz de gönderin dedi. Cipsi çok seviyordu. Kargoyla gönderdik. Hatta cipsin içinde telefon da gönderdik. Fotoğraf çeken telefon gönderme dedi yasak. Sadece sesini duymak istedik.”
Son yolculuğuna uğurlandı
Şehit er Umut Aslan için İstanbul Pendik Dumankaya Camii’nde askeri tören düzenlendi. Törene Umut Aslan’ın ailesi, yakınları ve askerler katıldı.

Haberin Devamı