Gazete Vatan Logo

Çinli turist uçuşa geçiyor

1 milyon Çinli turist hedefiyle yapılan görüşmeler ilk meyvesini verdi. Çin’in en büyük havayolu şirketi China Southern 20 Aralık’ta seferlerini başlatacak, Hainan Airlines da hazırlığını tamamlayınca uçacak.

Çinli turist uçuşa geçiyor

Türkiye Otelciler Birliği’nin (TÜROB) girişimiyle İstanbul Valiliği, Türk Hava Yolları (THY) ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği ile (TTYD) iş birliğiyle, Çinli havayollarının yeniden Türkiye’ye seferlere başlaması için başlatılan çalışmalar ilk meyvesini verdi.

Çin’in en büyük havayolu şirketi China Southern, Türkiye’ye dönme kararı aldı. China Southern’in ilk seferi 20 Aralık’ta yapılacak. Şirketin Pekin-İstanbul hattında uçuş planladığı öğrenilirken haftalık sefer sayısının da 3 olacağı belirtildi. Çinli şirket Türkiye seferlerini 2016 yılında durdurmuştu. Temasların sürdüğü diğer Çinli şirketlerin de yakın zamanda Türkiye planlarını açıklaması bekleniyor. Bu şirketler arasındaki Hainan Airlines’ın da Çin-Türkiye arasında seferlere başlamaya hazırlandığı ifade ediliyor.

TÜROB Başkanı Timur Bayındır, bu karardan memnuniyet duyduklarını belirterek, Türkiye ve Çin’de kapsamlı temasların sürdürüldüğünü, diğer Çinli şirketlerin de sefer başlatma hazırlıkları olduğunu dile getirdi.

İki ülke arasında THY’nin haftalık sefer sayısının 34 ile sınırlı olduğunu belirten Bayındır, “THY bu uçuşlarının bir bölümünde China Airlines ortaklığı (Codeshare) yapıyor, ancak Çin bayraklı havayolu kuruluşlarının ülkemize doğrudan seferleri bulunmuyor” dedi.

Haberin Devamı

İlk 7 ayda % 89 arttı

1 milyon Çinli turist hedefindeki engelin ulaşımın yetersizliği olduğunu belirten Timur Bayındır, “Bütün Çin Türkiye’ye gelmek istese mevcut uçuş kapasitesiyle senede ancak 300 bin kişi gelebilir. Bu yıl ilk 7 ayda geçen yılın ilk 7 ayına göre yüzde 89 gibi önemli bir oranda artışla 225 bin Çinli turist Türkiye’ye geldi.”