Gazete Vatan Logo

Cinayeti DNA çözdü

Evinde boğazı kesilerek öldürülen İlona’nın katil zanlısını, saç kepeği ele verdi

3 ay önce evinde boğazı kesilerek öldürülen Moldovalı İlona’nın katil zanlısını, kurbanının üzerine düşen saç kepeği ele verdi

LALELİ’DE bir dekorasyon firmasında sekreter olarak çalışan İlona Tcaciuc (37), 10 Ağustos günü, Kasımpaşa’daki evinde ölü bulundu. Polis, boğazında 20 cm’lik kesik olan İlona Tcaciuc’un elbisesi üzerinde saç kepeği buldu. Alınan kepek örnekleri incelenmesi için Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Moldovalı kadının yakın çevresini mercek altına alan polis, ilk olarak işyerindeki iki patronu Ömer K. ile cesedi bulan Ömer Altuntaş’ın ifadesine başvurdu.

Evine kadar takip etmiş

Ömer K.’nın ifadelerinde çelişkiler olduğu tespit edildi. Bunun üzerine Ömer K.’dan alınan kandan elde edilen DNA ile evde bulunan kepek örneklerinden alınan DNA karşılaştırıldı. Yapılan incelemenin ardından örneklerdeki DNA’ların birbirini tutması üzerine Ömer K. gözaltına alındı. Ömer K., 5 yıllık ortağı ile aralarının sekreterliklerini ve tercümanlıklarını yapan İlona yüzünden bozulduğunu ileri sürdü. Olay günü İlona Tcaciuc’u bu konuyu konuşmak için evine kadar takip ettiğini belirten Ömer K., cinayeti aralarında çıkan tartışma yüzünden işlediğini ifade etti.

Haberin Devamı