Gazete Vatan Logo
Magazin Çin'liler bikini yarışmasını çok sevdi

Çin'liler bikini yarışmasını çok sevdi

Türkiye adına yarışan Selen "En iyi milli kostüm" ödülünü aldı

Bu yıl 43 ülke güzelinin katıldığı "Miss Bikini of the Universe" yarışmasında Türkiye adına yarışan Selen Soyder, Zuhal Yorgancıoğlu'nun özel kıyafetiyle "En iyi milli kostüm" dalında ödül aldı.

Ülkemiz adına "Miss Model Of Türkiye" yarışmasının ikinci güzeli Selen Soyder'ın katıldığı ve Çin Halk Cumhuriyeti'nde gerçekleştirilen "Miss Bikini of the Universe" yarışması oldukça renkli görüntülere sahne oldu.

Bu yıl ikinci defa Çin Halk Cumhuriyeti''nde gerçekleştirilen "Miss Bikini of the Universe" yarışması için her biri kendi ülkesinde seçilerek gelen 43 ülke güzeli katıldı. Çin'de büyük bir gösteri ve çoşkuyla karşılanan güzeller katıldıkları gösteri ve gittikleri şehirlerde özel protokol ile karşılandılar.

Ülkemizi yarışmada başarıyla temsil eden Selen Yıldız uluslararası delegelerin jüri olarak yer aldığı yarışmada ilk 20 güzel arasına kaldı ancak ilk üçe giremedi.
Yarışmada birinci seçilerek "Miss Bikini of the Universe 2006" kraliçesi Ukrayna güzeli Olena Zhygan alırken, ikinciliği Paraguay güzeli Leryn Dahiana Franco Steneri, üçüncülüğü Güney Afrika güzeli Victoria Megan Hughes dördüncülüğü ise Polonya güzeli Liliana Nogal kazandı.

Yarışma için özel hazırlıklar Çinli sponsorlar ve yetkililer tam 20 gün süren yarışma ortamını Çin'in çeşitli eyaletlerine de taşıyarak büyük bir moda ve eğlence şölenine dönüştü.

"Miss Bikini of the Universe" yarışmasının başkanı ve sahibi olan Çevik Suha Alpaylı, "Geçtiğimiz yıl 17.Miss Model Of the World yarışmamıza 75 ülkeden güzeller katılmıştı ve Çin'de büyük ilgi görmüştü. Bu ilgiden sonra Miss Bikini of the Universe yarışmasının ikincisini yine Çin'de gerçekleştirildi. Bu yarışmamızda Miss Model kadar yoğun ilgi gördü. Gerçekten Çin yetkililerin ve halkının büyük ilgisi bizleri çok şaşırttı ve sevindirdi. Ayrıca Türkleri de çok seviyorlar" diye konuştu.

Geçtiğimiz Haziran ayında Bodrum Clup Flliper'de gerçekleştirilen "Miss Model Of The Turkey"yarışmasında ikinci seçilen Selen Yıldız'ın ülkemizi başarıyla temsil ettiği yarışmada Çin'lilerin en yoğun ilgi gösterdiği güzel Selen oldu. Sempatik tavırlarıyla fotoğraf çektirme rekoru kıran güzelimiz bunun yanında Zuhal Yorgancıoğlu'nun özel olarak hazırladığı kıyafetiyle de "En iyi milli kostüm" ödülünü de aldı.

Yarışma maratonuda Pekin'de başlayan güzeller sırasıyla Shenzen, Ghanzhou, Shangay ve yarışmanın yapıldığı plajlarıyla ünlü tatil şehri Behai'ye geldiler. Gezdikleri şehrlerde çeşitli aktivitelere de katılan güzeller her gittikleri yerde yüzlerce gazeteci ve televizyoncunun yoğun ilgisiyle karşılaştılar.

Behai televizyonu ve Asya Fashion Tv'nin'de canlı olarak yayınladığı yarışma da ayrı bir ışık ve gösteri şölenine dönüştü. Behai kentinde gümüş kumsal adını taşıyan sahilde özel olarak inşa edilen dev sahnede yapılan yarışmayı yaklaşık 20 bin kişinin izledi. Yarışmada Çin'in ünlü sanatçıları ve dansçıları da sahneye çıktı.

Türkiye'nin büyük reklamının yapıldığı yarışmada Çin televizyonuna bir konuşma yapan yarışmanın başkanı Çevik Suha Alpaylı ve başkan yardımcısı Barbaros Yüksel Çinlileri Türkiye'ye davet ederek Çin'de gördükleri misafirperverliği anlattılar.

Haberin Devamı