Gazete Vatan Logo
Magazin Cilt lekelerine direnme yolları!

Cilt lekelerine direnme yolları!

Yazın artan cilt lekeleri hem görüntü hem sağlık açısından kabusumuz olabilir. Onları yakından tanıyıp kurtarın.

Cilt lekelerine direnme yolları!

Cildimizde leke oluşmasının nedeni; cildin epidermis tabakasında bulunan melanositlerin aşırı aktifleşmesi sonucu salgılanan melanin miktarının çok fazla olması. Daha basit şekilde anlatacak olursak UV ışınlarına karşı kendini korumaya alan cilt, bunu leke olarak dışa vurur. Aynı zamanda hormonal dengenin bozulması da özellikle doğum sonrası lekelerin sebebi. Lekeler ağırlıklı olarak yüz bölgesinde görülmekle birlikte; eller, kollar, sırt ve dekolte gibi güneşe maruz kalabilen bölgelerde de görülür. Yüzde yerleşimi ise daha çok yanaklar, alın ve dudak üstünde gözlenir. Maddelersek lekelerin temel nedenleri:

- Yaşlılık

- Genetik faktörler

- Hormonal dengesizlik

- Hamilelik

- Doğum kontrol hapı n Menopoz

- Akne n Stres n Kimyasal maddelere maruz kalmak n Yanlış cilt bakımı.

Lekeleri nasıl engelleriz?

Teknik olarak lekeleri engellemenin iki yolu var. 1-Melanin sentezini engellemek, 2- Epidermal yenilenmeyi hızlandırmak. Bunu yapan pür etken maddelerden destek alarak, lekeleri baştan önlemek en iyi çözüm.

Haberin Devamı

1) Güneş kremi kullanmak: Cilt lekelerinin oluşumunda güneş ışınlarına uzun süre korunmasız olarak maruz kalmak en önemli faktörlerin başını çekiyor. Bu nedenle düzenli olarak güneş kremi kullanılmalı, kullanılan güneş kremi hangi marka olursa olsun mutlaka 4 saatte bir yenilenmeli ve güneşe özellikle krem sürdükten 20 dakika sonra çıkmalı.

2) Saatlere dikkat etmek: Özellikle, güneş ışınlarının etkili olduğu 10.00-16.00 saatlerinde güneşe çıkmamaya dikkat etmeli.

3) Cilt temizliğine dikkat edin: Cilt temizliği en temel kurallardan biri. Cilt tipinize uygun temizleyici sular ya da sabun içermeyen ürünler seçin.

4) Cildi esnek bırakın: Cildin elastikiyetini kaybetmemesi için nemlendirilmesi gerekir. Kremler ve jeller, günlük bakım için yardımcıdır. Cildin esnekliğini sağlar.

5) Beslenme: Doğru beslenme cildi yumuşatır, esnek ve düzgün yapar. Bu nedenle A, C ve E vitaminleri ile taze havuç, kayısı ve domateste bolca bulunan betakaroteni çok tüketmelisiniz.

Çare: Bol su ve vitaminli kremler

Haberin Devamı

Yazın cildi kurutan bu etkilere karşı öncelikle çok su içmeliyiz. Günde 8 bardak gibi.... Bir de ürün seçimini değiştirmeliyiz. Kışın seçeceğimiz nemlendiricilerin içinde gliserin, hyaluronik asit, E vitamini, C vitamini bulunmalı. Bunları içeren nemlendiriciler seçmeliyiz. Gece yatmadan önce cildimizi alkollü değil de krem bazlı bir temizleyiciyle temizlemeliyiz. Arkasından bir onarıcı serum kullanmalıyız. İçinde kök hücre ve büyüme faktörü olan. Alkollü kolonyalardan ve solüsyonlardan uzak durmalıyız.

Lekelere veda edin

Ciltte oluşan leke görünümünün azaltılması amacıyla geliştirilen Multiactiv Antipeg Leke Önleyici Krem (Spf 15) tüm ciltler için günlük kullanıma uygun olarak formüle edilmiştir. içeriğindeki özel bileşenler sayesinde ciltteki leke oluşumunun önlenmesine yardımcı olur ve var olan lekelerin görünümünün düzeltilmesini destekler. Salisilik Asit ile ölü derinin atılmasına yardımcı olur. Böylece özellikle yüzeysel lekelerin ciltten uzaklaştırılmasına yardımcıs olur. Bezelye Ekstraktı ve Lipoamino Asit ile melanin üretiminin düzenlenmesini de destekler. UVA ve UVB Filtreleri ile güneşin zararlı etkileri sonucunda meydana gelen leke oluşumuna karşı cildi korur. A Vitamini ve Soya Yağı sayesinde cildin nemlenmesine yardımcı olur. Renklendirici madde ve parfüm içermez.

Haberin Devamı

6 farklı yağ ile yaşlanmaya savaş açın

Multiactiv Anti Age Kırışıklık Karşıtı Koruyucu Yağ cildin doğal sebun tabakası ile uyumlu 6 faydalı yağ içerir. Hindistan Cevizi Yağı, Jojoba Yağı, Üzüm Çekirdeği Yağı, Soya Fasülyesi Yağı, Avokado Yağı cilt tarafından kolayca emilir, cildi besler ve nemlendirir. Ürün içerdiği E Vitamini sayesinde güçlü antioksidan özellik göstermektedir. Multiactiv Anti Age Kırışıklık Karşıtı Koruyucu Yağ içeriğindeki aktif bileşenler sayesinde ciltteki kırışıklıkların görünümünü azaltmaya ve yeni kırışıklık oluşumunun önlenmesine yardımcı olur. Multiactiv Anti Age Kırışıklık Karşıtı Koruyucu Yağ tüm ciltler için günlük kullanıma uygundur. Paraben, renklendirici madde ve parfüm içermeyen formülü dermatolojik olarak test edilmiştir.

Haberin Devamı