Gazete Vatan Logo

Çılgın hafriyatçı metrobüse daldı

Çılgın hafriyatçı metrobüse daldı

İstanbul, dün sabah saat 08.30 sıralarında E-5 yolunda Avcılar’a doğru giden hafriyat yüklü bir kamyonun sürücüsü Küçükçekmece’deki Cennet Mahallesi durağında direksiyon kontrolünü kaybederek metrobüs yoluna girmesinin kâbusunu yaşadı. Kamyonun çelik bariyerleri aşarak metrobüs yoluna girdiğini ve üzerine geldiğini gören Avcılar-Söğütlüçeşme seferini yapan metrobüs şoförü önce frene basarak yavaşladı, sonrasında ise direksiyonu kırarak çarpışmayı önlemeye çalıştı. Şoförünün fren yapmasına rağmen durmayan kamyonun damperi savrularak metrobüsün ön tarafına girdi. Çarpışmanın etkisiyle hafriyat kamyonunda bulunan taş ve kaya parçaları metrobüsün içine doldu. Metrobüs şoförünün yavaşlaması ve direksiyonu kırması sayesinde olası facia önlenirken, ön tarafı büyük hasar gören metrobüsteki 28 yolcu yaralandı. Kazanın ardından bölgeye çok sayıda ambulans ve kurtarma ekibi gönderildi.

28 yolcu yaralı

Yaralı yolcular çevredeki hastanelere götürülerek tedavi altına alındı. 28 yaralının tedavileri sürüyor. Yaralıların hastanelere kaldırılmasının ardından itfaiye ekipleri metrobüs yolundaki çelik halatları kesti. Bekleyen metrobüsler ise E-5’e yönlendirildi. Yaklaşık 250 metre E-5’ten giden metrobüsler sonra kendi yollarına alınarak seferlere devam etti.

Haberin Devamı

Kaza yüzünden Avcılar-Cevizlibağ arasındaki metrobüs seferleri iki yönde de durduruldu ve duraklar kapatılarak yolcu alınmadı. İşe gidiş saati olması nedeniyle durak önlerinde büyük yığılma oldu. Araçlar hareket edemedi binlerce İstanbullu metrobüslerden inip metrobüs yolunda yürüyerek işyerlerine ulaşmaya çalıştı.