Gazete Vatan Logo
Magazin Cildinizi yenileme vakti geldi

Cildinizi yenileme vakti geldi

Yaz geldi ve artık tatil zamanı... Güneşin zararları etkilerinden vücudumuzu yeşil çay ile cildimizi bal maskesi ve saçımızı hindistancevizi yağı ile nasıl koruruz ve neler yapmalıyız? İşte cevapları...

Güneşten korunma

Malzemeler

- 1 fincan kaynamış su
- 1 tatlı kaşığı yeşil çay
- 1 tatlı kaşığı aynısafa bitkisi
- 4-5 adet karanfil

Hazırlanışı

Tüm bitkiler kaynamış suya eklenip ağzı kapalı şekilde 5 dakika demlendirildikten sonra süzülüp içilmeli. Bu bitki çayını güneş yanıkları ve kızarıklarında da soğuttuktan sonra içerisine birer çay kaşığı lavanta ve kantaron yağı ekleyip cildiniz üzerine sıkabilirsiniz. Lavanta yağı cildi serinletici, kantaron yağının onarıcı etkisi vardır.

Bal maskesi

Malzemeler

- 1 yemek kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı yulaf unu
- 1 tatlı kaşığı Baobab yağı
- 1 çay kaşığı lavanta yağı

Hazırlanışı

Tüm malzemeleri bir kabın içerisinde karıştırıp, öncesinde soğuk su ile yıkadığınız cildinize uygulayın. 20 dakika bekletin ve ılık su ile temizleyin. Haftada bir gün uygulayın.

Yıpranan saçlar için

Malzemeler

- 20 ml jojoba yağı
- 20 ml argan yağı
- 20 ml karite (sheabutter) yağı
- 20 ml saf (katı) Hindistan cevizi yağı

Hazırlanışı

Tüm malzemeleri bir arada karıştırın. Hazırladığınız karışımı haftanın 2-3 günü saçınızın bütününe uygulayın. En az 2-3 saat bekletin. Güneş altında uygulamaya uygundur saçınız deniz ve güneşin yıpratıcı etkilerine karşı korunacaktır.

Ayak maskesi

Malzemeler

- 1 yemek kaşığı gliserin
- 1 yemek kaşığı deniz tuzu
- 1 tatlı kaşığı çay ağacı yağı
- 50 gr mısır unu

Malzemeler

Karışım macun kıvamına gelecek kadar su ilave edilerek hazırlanır. Haftanın 1 günü nemli ayaklarınızı bu karışım ile ovalayın. Çıkan sonuca bayılacaksınız.

Haberin Devamı