Gazete Vatan Logo

Çiftçiye 8.5 milyar TL kredi

PTT’nin 550 bin çiftçiye dağıtacağı Tarım Kart ile yılda 2.5 milyar TL nakdi, 6 milyar TL ayni kredi sağanacak.

Çiftçiye 8.5 milyar TL kredi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, PTT tarafından 550 bin çiftçiye dağıtılacak Tarım Kart ile yıllık tahmini 2.5 milyar lira nakdi,

6 milyar lira ayni kredi ödemesi sağlanacağını belirtti. Turhan, “Kooperatif üyelerinin PTT’ye ait işyeri ve ATM’lerde Pttkart ile yapacakları iş ve işlemlerde de hiçbir komisyon ya da işlem ücreti alınmayacak” dedi.

Turhan, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile birlikte Tarım Kart için PTT ile Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri arasında iş birliği yapılması dolayısıyla düzenlenen imza törenine katıldı. Turhan, yaptıkları diğer projelerde olduğu gibi Tarım Kart projesiyle de çiftçi ve ülkenin kazanacağını bildirerek, PTT’nin, elini attığı her alanda güçlü bir yapıya kavuştuğuna işaret etti. Turhan, Tarım Kart ile çiftçinin de artık PTT’nin gücünden faydalanacağını belirterek, “Adeta gücüne güç katacak” diye konuştu. Bakan Pakdemirli de Tarım Kart projesiyle ilgili olarak şunları kaydetti:

“Tarım Kart ile çiftçimizin en büyük faydasına olacak işi yaptık. Çiftçimiz hızlı, güvenli ve kaliteli hizmet alacak, istediği zaman evinden, tarlasından ayrılmadan, ilçeye gitmeden işini yapabilecek. İsterse gübresini, mazotunu, yemini ve danışmanlık hizmetlerini bu kartla alacak. Proje olarak da tarımsal destekleri ayni ve maddi olarak bu kart üzerinden vermek için Tarım Kredi ile çalışıyor ve neticelendiriyor alacağız.”

Haberin Devamı