Gazete Vatan Logo

CHP seçim öncesi 50 miting yaparak halka projelerini anlatacak

Milletvekili genel seçimlerinin yapılacağı 7 Haziran'a kadar 50'nin üzerinde miting yapmayı planlayan CHP lideri Kılıçdaroğlu, “miting maratonunu” yarın İstanbul'dan başlatacak. Çok güzel projeler hazırladıklarını belirten Kılıçdaroğlu, “550 milletvekili adayımız bunları sahada anlatacak” dedi.

Milletvekili listelerini belirleyen CHP, seçim çalışmaları için alanlara iniyor. CHP, seçim startını Meclis’e en çok vekil gönderen İstanbul’dan verecek. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim gezilerine 11 Nisan’da İstanbul’da Kartal mitingi ile başlayacak.

BİRE?BİR?TEMAS

CHP’nin seçim bildirgesi ve milletvekili aday tanıtımı 19 Nisan Pazar günü Ankara’da gerçekleştirecek. Seçim bildirgesindeki sürpriz vaat, vatandaşların banka ve kredi kartı borcu ile ilgili olacak. Çalışmayı, Maliye kökenli Kılıçdaroğlu bizzat adım adım takip ve kontrol ediyor. Seçim kapmanyası boyunca 50'nin üzerinde miting yapmayı planlayan Kılıçdaroğlu, ilk mitingini yarın İstanbul Kartal Meydanı'nda düzenleyecek. Gittiği yerlerde sürpriz ziyaretler de gerçekleştirecek olan Kılıçdaroğlu, planlı olmayan semt pazarları, kahvehaneler, köy merkezlerini de ziyaret edecek, halkla bire bir temas kuracak.

Haberin Devamı

YOKSULLUĞU BİTİRECEĞİZ

Türkiye’de temaslarını sürdüren Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz ile ikinci kez önceki akşam Genel Merkez'de görüşen Kılıçdaroğlu, milletvekili listeleriyle ilgili olumlu tepkiler aldıklarını belirtti. “Halkın önüne çıkmak için çok güzel projeler hazırladık. 550 milletvekili adayımız bunları sahada anlatacak. Sokaktaki vatandaşın özellikle ekonomik açıdan çok ciddi sorunları var. O sorunları çözmek için tabi bizim güzel projeler hazırlamamız lazım. Vatandaşın borcu konusunda bir projemiz var. Yoksulluğu sonlandırmak için bir projemiz var. Emeklilerle ilgili bir projemiz var. Onların aldığı aylıklar çok düşük. Yani sonuçta çok iddialı projelerimiz var” dedi.

"MİLELTÇE ALKIŞLIYORUZ"

Seçim kampanyası için Ali Taran'la anlaşan CHP'de, reklam kampanyası ile miting programı eş zamanlı yürüyecek. 11 Nisan'da televizyon kanallarında dönecek ilk reklam filmi, "Milletçe alkışlıyoruz" temasıyla izleyiciyle buluşacak. CHP'nin seçim döneminde yapacağı mitinglerde de bu slogan kullanılacak. Seçimlerde kullanılmak üzere hazırlanan flama, afiş, broşür gibi malzemeler ise Genel Merkez'den örgüte gönderilmeye başlandı.

Haberin Devamı

540 BİN ENGELLİYE ÖZEL SEÇİM ÇALIŞMASI

CHP, milletvekili seçimlerine yönelik çalışmalarını sürdürürken engelli vatandaşları da unutmadı. Seçimlerde 540 bin engelli seçmen oy kullanacak. Kılıçdaroğlu’nun talimatı ile hazırlanan kılavuzda, partililere, engelli durumları tek tek anlatılırken, iletişim yöntemleri her duruma göre sıralandı. Kılavuzda, ev ziyareti yapacak parti görevlilerine, engelli vatandaşları "incitici, acıyıcı ifadeler kullanılmaması" uyarıları yer aldı.

ESNAF BAKANLIĞI KURULACAK

Partinin ekonomi ağırlıklı olduğu belirtilen seçim bildirgesi, hem özet hem de uzun haliyle açıklanacak. Özet halinde ana başlıklar, kolay anlaşılır şekliyle sunulacak. Farklı sektörlere ve kesimlere yönelik tespitlerle çözüm önerilerinin yer alacağı bildirge, daha çok ekonomi ağırlıklı olacak. Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı "emekliye iki maaş ikramiye" ile "çiftçiye ucuz mazot" vaadi ekonomi başlıkları arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

Önceki genel seçimlerde açıklanan "aile sigortası projesi" CHP'nin bir başka ekonomi vaadi olacak. Bu proje ile yeterli miktarda kazanç elde edemeyen ailede, kadının banka hesabına belli miktar aylık yatırılması öngörülüyor. Üniversite öğrencileri için önemli vaatlerin yer alacağı bildirgede, YÖK'ün kaldırılacağı sözü de verilecek. CHP, esnafın desteklenmesi ve sorunlarının çözümü için "Esnaf Bakanlığı" sözünü de verecek. Bildirgede Güneydoğu'ya yönelik çözüm önerileri de yer alacak. Atama bekleyen eğitim fakültesi mezunları ile işsiz üniversite mezunu gençlerin taleplerine yönelik başlıklar da bildirgede bulunacak.