Gazete Vatan Logo

CHP resmen işgal edildi!

CHP Genel Merkezi Twitter’de “OccupyCHP” alan adı altında örgütlenen “CHP’yi işgal et” girişimi üyesi gençler, CHP’yi işgal girişimine başladılar.

CHP resmen işgal edildi!

Sosyal medya üzerinden örgütlenen CHP'nin gidişatından rahatsız olan ve "occupychp" (CHP'yi İşgal et) adı altında örgütlenen gençler dün CHP'yi "işgal" etti. Gençleri CHP yönetimi karşılarken işgal için her türlü altyapı sağlandı. Bazı gençler ise buna tepki göstererek, "İşgale geldik döner ayran veriyorlar" dedi. Gençler, CHP'den beklentilerini anlattı.

Başta Ankara olmak üzere yerel seçimlerde sandıklardaki usulsüzlük iddiaları üzerine 30 Mart gecesi ve ertesi gece tutanakları kontrol etmek için CHP'ye akın eden binlerce gencin örgütlemesiyle kurulan "occupychp" adlı grup dün CHP'ye çıkarma yaptı. CHP'nin de çağrısı ile CHP'ye gelen yüzlerce genç genel merkez girişine "occuychp" pankartı da astı. Gençler CHP Gençlik kolları tarafından karşılandı. Gelenler istemeleri halinde kayıt altına alındı ve irtibat bilgileri alındı. Ardından da hangi alanda görev yapmak istediklerine ilişkin bir form kendilerine verildi. Gençlere seçim güvenliğinden kampanya sürecine kadar parti içi demokrasiden dış ilişkilere kadar hangi alanda çalışmak istedikleri soruldu. Occupychp adına gelen gençler toplantı salonunda koltuklar yerine sahneye oturdular ve sahneyi işgal ettiler. Ardından forum başladı.

TARTIŞMAYLA BAŞLADI

Genel Merkez'in yanındaki yeşil alanda yapılacak olan etkinlik yoğun yağış nedeniyle konferans salonuna alındı. Toplantının konferans salonuna alınmasına bir grup genç tepki gösterdi. Bir genç "Biz burayı işgal etmeye geliyoruz ama bizi bistro ile döner ayran ile karşılıyorlar. Bizimle dalga geçiyorlar arkadaşlar... CHP'li değiliz. biz. CHP'yi değiştirmek istiyoruz. Biz Kemal Kılıçdaroğlu'nu, Mustafa Sarıgül'ü, Gürsel Tekin'i, Emrehan Halıcı'yı istemiyoruz. Onların gitmesi için geldik buraya ama bir arkadaş çıkıp 'Kılıçdaroğlu çok anlayışlı teşekkür ediyorum' diyor. Burada bir sorun var. İşgal böyle olmaz. ben herkesi dışarı çıkmaya davet ediyorum. Biz işgale geldik misafir gibi ağırlanıyoruz. Genel merkez dışında etkinlik devam etsin, içeride occupy etkinliği olmaz" dedi. Bu sözler üzerine bir grup genç salondan ayrıldı ancak bu sefer diğer gençler, "Burada konuşalım arkadaşlar ayrılanlar bir de bizim argümanlarımızı dinlesin" dedi. Yaşanan uzun tartışma üzerine az sayıda bir grup salondan ayrıldı.

KEMAL ABİ'Yİ KOLUNDAN TUTUP...

Toplantının içeriye alınmasının gerekçesinin aşırı yağmur ve kötü hava olduğunu ifade eden bir grup genç ise içeride kalınması gerektiğini savundu. Gençler, "Gidip 12. kata Kılıçdaroğlu'nun kapısını kırıp oturmayacağız herhalde. Burayı fikirlerimizle işgal edeceğiz" dedi. Yapılan oylama ile toplantı içeride devam etti. Bir genç de "Biz burayı işgel ediyorsak kendimizi dinleteceksek Kemal Abi'yi kolundan tutup buraya getirmemiz gerekir. Odasını falan işgal etmeyeceğiz herhalde... Soruyorum Kemal Abi nerede... (Vekiller burada uyarısı üzerine) Milletvekilleri de buradaymış o da idare eder, tamam o zaman" dedi. Bir genç de , "Arkadaşlar odasını gider işgal ederiz ama ne yapacağız. Önemli olan düşüncedir. Burada konuşulanlar elbette Kılıçdaorğlu'na gider. Rapor yazalım ısrarla rapor yazalım. Ya onlar bizi dönüştürecekler ya da biz onları iki ihtimal var" dedi. Bir genç de "Çay verseler niye verdi deniyor vermeseler bir çay bile vermediler deniyor..." diye konuştu.

GENÇLER NE BEKLİYOR

Forumda konuşan çok sayıda genç de beklentilerini sıraladı. Genel eleştiri "Biriey yapmak istiyoruz ama geri dönen olmuyor" oldu. Gençlerin eleştiri ve beklentileri şöyle:

YALNIZ BIRAKMIŞIZ: 7 sülalem CHP'li ama ben CHP'den uzağım. Sandıklarda hep yaşlılar vardı amcalar teyzeler. Demekki partiyi dışarıda bırakmışız. Bu saatten sonra yalnız ve yaşlılara değil gençlere umutsuz olmayanlara bırakacağız. Kadın kollarına üye olmamız gerekiyor.

KİM BU VEKİLLER: Her vekil kimdir niteliği nedir bunları bilmek istiyoruz. Tek tek bilgi verilmeli. Niteliksiz donanımsız insanların vekil olmasına artık dur dememiz gerekiyor.

BEN İŞGAL ETTİM: Önce herkes CHP'ye üye olmalı. Ben Kılıçdaorğlu'ndan önce 'size çalışmak istiyorum' dedim gittim ama kapıdan kovuldum. Kılıçdaroğlu gelince yeniden üye olma ihtiyacı doğdu yeniden üye oldum ama bu sefer de kimse ilgilenmedi. 6-7 ay ısrar ettim gittim geldim. Şu an ilçe yöneticisiyim. Ben işgal ettim. Gençler değiştireceklerse partiye katılmalılar. 40 yıldır anlayış değişiyor işte işgal ettim.

EŞ BAŞKANLIK: Parti yönetiminde eş başkanlık olmalı. Biri mutlaka genç olmalı. Gençler olmadan yönetim olmamalı. Kürt sorununa daha fazla eğilip cesur olunmalı.

ÖRGÜT İZİN VERMİYOR: Biz CHP dostlarıyız. Bakın yanlış yaptıklarınızı söylüyoruz biz dışarıda kalmaktan kurtulalım. Örgütünüz bize pek de izin vermiyor, bizi üyeyapmıyor yapsa bile görev vermiyor. Örgütler hantal. Yıllardır üyeyim ne kapım çalındı ne de sen bize nasıl yardımcı olursun denilmedi. Kapıya tekme vurup çık dışarı demeye gelmedik fikirlerimizle işgal edeceğiz.

ORGANİZASYON YOK: CHP organizasyon yapısı yok. Hukukçular, mühendisler, iletişimci sen ne yapabilirsin denmiyor. Senin niteliklerin nelerdir denilmiyor. Benden faydalanılsın istiyorum ama onlar istemiyor.

BU NASIL DEV ÇINAR: Bariz organizasyon eksikliği var. Dev çınar diyorlar ama böyle olmak için yayılmak lazım. Budanmış gövdesi kalmış bir parti merkezi var o kadar. Koskoca CHP seçimin ardınan gönüllülere nasıl ihtiyaç duyar ya bu kadar yetersiz mi? Örgütlenme ile oylarına sahip çıkıyorlar işleri bitiriyorlar. Halk partisi bu ya nasıl kendi ağını kuramaz. İnsanlar partisinden kovulursa, içeri alınmaz kuramaz.

BACADAN KOVSALAR BİLE: Ne olursa olsun CHP'ye üye olun kapıdan kovsalar bacadan girin bacadan kovsalar bir yerden girin ama üye olun. Böylece partiyi işgal edin, delege olun. Eleştirin, dönüştürün çaba harcayın.

ÇOK AKADEMİSYEN VAR: Çalışmalarım var BYKP birimine 3 ay oldu başvuru yaptım hala arkadaşlar dönecekler. Partide çok fazla doçent var profesr var artık halkın partisi olmalı. Çoğunluk gençlerde olmalı. Ben İşçi Partisi'nin bir kampanyasına imza verdim 4 kere aradılar. Buraya 10 kere geldim bir kişi aramadı.

ISRARLA SAĞA GİDİYOR: İlk kurultayı izledik. Kılıçdaroğlu ilk geldiğinde Deniz Gezmiş kuşağıyım dedi heyecanlandık. Ancak görüyoruz ki hep sağa hep sağa gitti... Cumhurbaşkanlığı seçimi var yine sağa gidecek gibi.
YANLIŞLIK VAR: Eylem oluyor ESP gibi bir parti bile CHP'den fazla eyleme adam getiriyorsa bir yanlışlık var.

BOB MARLEY TİŞÖRTÜ İLE GELDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu etkinlik sırasında 12. kattaki makamında çalışmalarını sürdürdü. CHP liderine bazı vekiller tarafından etkinliğe ilişkin bilgi de verildi. Etkinliğe CHP'nin genç vekillerinden Melda Onur, Veli Ağbaba, Özgür Özel, Emre Köprülü, Rahmi Aşkın Türeli, Aykut Erdoğdu gibi çok sayıda milletvekili ve PM üyesi ile gençlik kolları yöneticileri toplantıyı izledi. Melda Onur'un Bob Marley tişörtü ise gençlerin yoğun ilgisine sebep oldu. Onur, twitter'a "Ağlamak üzereyim sahnede forum var. Bu günleri görecek miydik...

GENEL BAŞKAN DA HEYECANLI

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, "Gezi sürecinden bu yana Türkiye'de önemli toplumsal çıkışları Cumhuriyet Halk Partisi'nde olsun, diğer siyasi partilerinden ziyade, sokaklarda gençler yön verdi. Bugün 12 Nisan, sosyal medyada örgütlenen gençler burada toplandı. CHP'de görevde olan bir genç olarak 55-60 yaşındaki yaş ortalamasına sahip yönetim kadrosunu çok benimseyen birisi değilim bende. Parti içinde gençlerin en fazla elini tutan sayın genel başkanımız oldu. Bizde bir takım hazırlık yaptık onlarla beraber. Buradan yeni bir enerji çıkartmak istiyorlar. Bu bizim için çok heyecanlı ve sevindirici bir gün. Bugün ben burada farklı bir enerji çıkacağına inanıyorum. Buna kendi örgütümün de sahip çıktığın görüyorum. Sayın genel başkanımızda çok mutlu, heyecanlı. Hazırlıkları sayın Genel Başkanımla birlikte yürüttük" dedi.

EN GÜZEL İŞGAL

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, "30 Mart'ın en büyük kazancı belki bu. Oy verdikleri partiye ve oylarına sahip çıkıyorlar. Bir değişim istiyorlar. Ben şahsen yerimi onlara vermeye hazırım. Çok önemli görüyorum. Heyecanlı buluyorum bunu. Gezi ruhunu, dediklerini tekrar partimizde canlanması daha etkili olmasını bende savunuyorum. Gençlerin gelmesi her açıdan olumlu.Bu işgalde, şimdiye kadar görülmüş işgal. Bizimde saygı duyduğumuz desteklediğimiz bir işgal" dedi.
CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel de "Gençler ait oldukları yerde. Biz genç milletvekilleri olarak bunu daha önce denedik, ancak tam başarılı olamadık. Bundan sonra bu akın sürdüğü sürece CHP'nin aradığı değişim ve dönümü ve öz eleştiriyi hayata geçirmesini sağlayacaktır. Eleştirileri de haklı görüyoruz" diye konuştu.






Haberin Devamı