Gazete Vatan Logo

CHP’li Akaydın: Türel zamanının ayıpları!

Kamu zararına yol açtığı için 10 milyon lira tazminat ödemesi gerektiği öne sürülen eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, AK Partili Türel’i suçladı

CHP’li Akaydın: Türel zamanının ayıpları!

CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, Sayıştay’ın kendisi hakkında kesinleşmiş tazminat kararı olmadığını savundu. Akaydın, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemindeki spor kompleksi inşaatı ve toplu taşıma ücretlendirme otomasyonu işlerinde kamu zararı oluştuğu gerekçesiyle Sayıştay tarafından yaklaşık 10 milyon lira tazminat ödemeye mahkum edildiğine ilişkin çıkan haberleri değerlendirdi.

Alnının açık olduğunu ifade eden Akaydın, şöyle konuştu:

“Belediyenin hiçbir personeli hakkında ranta yönelik bir şey iddia edemezler ama Sayıştay tarafından yıllardır sorgu geçiriyoruz. Sorguların hepsi benden önceki belediye başkanı olan Menderes Türel’in zamanının ayıplarına aittir. Ama faturasını bana çıkarmak gibi bir hamlesi var Sayıştay’ın. Böyle kesinleşmiş bir karar, tebligat yok. Birisi zannediyorum durumdan değerlendirme yapıp, beni itibarsızlaştırmak için bu haberi pompalamış. O kişinin kim olduğunu da biliyorum. Ama ispat edemediğim için burada söyleyemem. Ben bekliyorum ki Sayın Türel, ‘Bu borçların ayıbı bana ait’ desin, kendisi ödesin. Çünkü belediyenin ödemesi gereken borçlar bunlar. Eğer kamu zararı varsa, ödemesi gereken borçlar. Benim zırha büründüğüm yok. Başkaları gibi ranta dayalı olarak yükselen bir adam değilim.

Haberin Devamı