Gazete Vatan Logo

CHP’de seçim hazırlıkları tamam

CHP’de seçim hazırlıkları tamam

CHP seçim kampanyası için hazırlıklarını büyük ölçüde tamamladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bekaroğlu, “Millete söyleyecekler açısından kampanyamız kolay olacak diye düşünüyorum” dedi.

Türkiye 1 Kasım’da yapılacak genel seçime odaklanırken, CHP de kısa sürecek seçim kampanyası için hazırlıklarını büyük ölçüde tamamladı. Kılıçdaroğlu’nun yurt gezileri için özel uçak kiralayan CHP, ihtiyaç olması halinde helikopter kiralama yoluna gidecek.
Koalisyonu anlatacaklar
Parti, genel seçim için özellikle koalisyon görüşmelerindeki tavrını anlatan broşürler bastırıyor.
Edinilen bilgilere göre, broşürlerde CHP’nin 7 Haziran sonrası bir hükümet kurulması için “en olumlu tavrı takınan parti” olduğu anlatılacak. CHP ayrıca içinde kendisinin de olduğu bir koalisyon hükümeti kurulmuş olsaydı, ‘ülkenin neler kazanacağına’ da broşürlerde yer verecek. CHP sayıları az olmakla beraber flama ve afişler de hazırlattı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu 7 Haziran’daki kadar olmasa da mutlaka il mitingleri düzenleneceğini belirterek, seçim bildirgesinin revize edildiğini anlattı. Toplumsal barış, hukuk devleti ve ekonomik vaatlerin ön plana çıktığını vurgulayan Bekaroğlu, “CHP seçimlere en hazır parti. Söz açısından, millete söyleyecekler açısından kampanyamız kolay olacak diye düşünüyorum” dedi.
‘Kasımda geldiler kasımda gidecekler’
CHP’de kendi seçim bölgelerinin dışında görevlendirilen Samsun Milletvekili Hayati Tekin, Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Ankara Milletvekili Ali Haydar Akverdi ile Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer Manisa Ahsirad’da Ziraat Odası’nı ziyaret etti. CHP’li vekiller koalisyonun neden oluşmadığını anlatırken, “AK Parti bu koalisyon ortaklığına ayak diredi” dedi. Çakırözer “Milletimiz bir Kasım günü gelen AKP’yi yine 1 Kasım günü koltuğundan edecektir” dedi.

Haberin Devamı