Gazete Vatan Logo

CHP’de “muhbirler” disipline sevk edildi!

CHP İzmir milletvekili adayı Atilla Sertel'i YSK'ya şikayet eden İzmir il örgütünde görevli 3 CHP'li için ''Disipline sevk'' kararı alındı.

CHP Merkez Yönetim Kurulu 4,5 saat süren bir toplantı yaptı. Toplantı sonucu, CHP İzmir milletvekili adayı Atilla Sertel’in adaylığının düşürülmesi için YSK nezdinde itiraz eden 3 CHP’linin, kesin ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevkedildiği öğrenildi.

Toplantıda bu itirazın kabul edilemez olduğu ve partililik ahlakıyla bağdaşmadığı vurgulanırken, Sertel’in Basın İlan Kurumundaki görevinden ayrılmamış olmasının bir ihmal olarak değerlendirileceği, ancak ön seçimden çıkan bir partilinin şikayet edilmesinin de doğru olmadığı tespiti yapıldı.

MERSİN VE ALMANYA

Öte yandan Kılıçdaroğlu bu hafta Mersin’de iş dünyasıyla buluşacak, Cumartesi günü de Almanya’nın Düsseldorf kentinde seçim kampanyasını başlatacak. Kılıçdaroğlu, Pazar günü ise Edirne’de olacak. Kılıçdaroğlu’nun miting takviminde taslak programın hazırlandığı ancak bazı değişiklikler yapılabileceği öğrenildi. Toplantıda ayrıca, boş olan bazı ilçe örgütlerine atamalar da yapıldı.(Sözcü)

Haberin Devamı