Gazete Vatan Logo

CHP: Tuncay Güney nerede?

ANKARA - Ergenekon soruşturmasında verdiği ifadelerle gündeme gelen ve çeşitli soruşturmalarda da adı ön plana çıkan Tuncay Güney hakkında yakalama kararı olmaması TBMM gündemine taşındı. CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, “Farklı iddianamelerinde adı yüzlerce kez geçen Tuncay Güney, ‘firari şüpheli’ olarak gösterilmesine rağmen hakkında yakalama kararı çıkarılmamış” dedi. Dibek, Adalet Bakanı Ergin’in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde şu soruları yöneltti:

Tuncay Güney’in bugüne kadar hangi davalarda tanık sıfatı ile bilgisine başvurulmuştur? Çağrıldığı halde gelmediği için ifadesi alınmayan davalar var mıdır? Güney’in bugüne kadar hangi davalarda sanık sıfatı ile bilgisine başvurulmuştur? Çağrıldığı halde gelmediği için ifadesi alınmayan davalar var mıdır?

2001’de alınan ifadesi dışında Ergenekon soruşturması kapsamında ifadesi alınmış mıdır? Tuncay Güney hangi davaların firari şüphelisidir? Buna rağmen neden hakkında yakalama kararı çıkarılmamıştır? Güney’in nerede ikamet ettiği bilinmekte midir? Güney tanık koruma programında mıdır? Hakkında bir kamu davası açılmış mıdır?

Haberin Devamı