Gazete Vatan Logo

Cezaevinde meslek sahibi oldular

Bitlis E Tipi Cezaevi ile Türkiye İş Kurumu ve Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP) kapsamında açtığı kurslarla mahkumlara meslek edindirme kursları açılırken 7 ayrı dalda kurs açılarak, 128 hükümlü ve tutuklunun meslek sahibi olmaları sağlandı

Bitlis Valisi Mevlüt Atbaş, bilgisayar laboratuvarının açılışını yaptıktan sonra cezaevinde verilen kursların gezerek yetkililerden bilgi aldı. E Tipi Cezaevi Müdürü Yusuf Kafadar, Ceza ve İnfaz Kurumları ve Eğitim Merkezi'nin tutuklulara yönelik eğitim seferberliği başlattığını söyledi. Kafadar, cezaevindeki tutuklu ve hükümlülerin tahliyeleri ardından meslek sahibi olarak topluma kazandırılması için çaba harcadıklarını, bu kapsamda motor bakım ve yenileme, mobilya dekorasyon, inşaat kolları, elektrik tesisatçılığı, kartonpiyer, sıhhi tesisat, doğalgaz bağlama ve duvar k^ağıdı kaplama alanlarında kurs açtıklarını ve eğitim çalışmasına katılanlara günlük 6 YTL verileceğini söyledi. Yusuf Kafadar, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa yürütülen projeler kapsamında açılan kurslarda 128 hükümlü ve tutukluya eğitim verdiklerini belirterek, şöyle dedi:

"Bu arkadaşlarımız meslek sahibi oldu. Yine aynı çerçevede 68 hükümlü ve tutukluya okuma- yazma kursu verdik. İnsanlarımıza fırsat verildiğinde neler yapabileceğini görmekteyiz. Bu proje içerisindeki inşaat kollarından, duvar örme, alçı sıva, boya badana, kartonpiyer ve fayans döşeme kurslarımız devam etmektedir. Türkiye İş Kurumu'nun desteklediği kursta temel bilgisayar eğitimi, bilgisayarlı muhasebe ve bilgisayar operatörlüğü kursları verilmektedir."

Bitlis Cumhuriyet Başsavcısı Metin Uslu ise, evrensel hukuk sisteminde ve cezaevlerinde 3 ana fonksiyon bulunduğunu söyledi. Uslu, bunlardan birisinin suç işleyen birinin hürriyetinin kısıtlanması olduğunu belirterek, "Suçluları buraya koyarak toplumda caydırıcılık ve suç işleyenlerin ıslahı ile çeşitli meslek ve sanat öğretimi verilerek topluma döndüklerinde üretken ve topluma faydalı insanlar olmalarının sağlanması hedefleniyor" dedi.

Haberin Devamı