Gazete Vatan Logo

Altın fiyatları bugün ne kadar oldu? Çeyrek altın fiyatından son durum... 13.10.2016

Altın fiyatlarındaki hareketlilik yatırımcıları şaşırtmaya devam ediyor. Merak edilen soru ise Altın fiyatlarının bugün ne kadar olduğu? sorusu oldu. İşte en güncel 13 Ekim 2016 altın fiyatları burada...

Altın fiyatları bugün ne kadar oldu? Çeyrek altın fiyatından son durum... 13.10.2016

Altın fiyatları bugün yine şoke etti. Çeyrek altın fiyatının durumu ise daha şaşırtıcı. Yatırımcı ne yapacağını şaşırdı. İşte altın fiyatlarından son durumu öğrenmek için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz....

EN GÜNCEL ALTIN VE DOLAR FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

ALTIN FİYATLARI

İstanbul Kapalıçarşı'da 125,50 liradan alınan 24 Ayar Külçe Altının gramı 125,70 liradan, 827 liradan alınan Cumhuriyet Ata Lira 841 liradan, 114,50 liradan alınan 22 Ayar Bileziğin gramı 118,50 liradan, 808 liradan alınan Lira (Tam) Ziynet 825 liradan, 404 liradan alınan Yarım Ziynet 413 liradan, 202 liradan alınan Çeyrek Ziynet 207 liradan satıldı.

Altının gram fiyatı güne yükselişle başlayarak 125 liranın üzerine çıktı.
Küresel piyasalarda artan dolar talebinin etkisiyle dün günü yüzde 0,25 artışla 124,5 liradan tamamlayan gram altın, yükseliş eğilimini bugüne de taşıdı.
Altının gram fiyatı, bugün yüzde 0,8 artışla 125,6 lirayı görmesinin ardından saat 10.15 itibarıyla 125,4 liradan işlem görüyor. Şu dakikalarda Kapalıçarşı'da çeyrek altın 206, Cumhuriyet altını 840 liradan satılıyor.

Haberin Devamı

Altın 2018`de rekor kırabilir
Geçtiğimiz çeyreğin en iyi altın tahmincisi Incrementum, altının 2018`de rekor kırabileceğini belirterek `Altının onsu 2 bin dolara yükselebilir` dedi.
Yükselen enflasyonun ve merkez bankalarının küresel büyümeyi canlandırabileceklerine ilişkin azalan güvenin altını destekleyeceğini belirten Incrementum AG, değerli metalin gelecek iki yılda rekor seviyeye tırmanabileceği görüşünde.
Liechtenstein merkezli şirketin yöneticilerinden Ronald Stoeferle, düşük veya eksi faizler ve merkez bankalarının tahvil alım programları ekonomileri canlandırmakta başarısız olurken, tüketici fiyatlarının petrolün yükselmesiyle birlikte artmaya başlayacağını belirtti. Incrementum, Bloomberg tarafından derlenen verilere göre geçtiğimiz çeyrekte en iyi değerli metal tahmincisi olmuştu.
Stoeferle, “Enflasyon yukarı yönlü bir şaşırtma yapabilir ve o zaman, portföyünüzde bir miktar altın olmasını isteyeceğiniz an olur. Enflasyonun ivmesi ve yönü en önemli unsur. Altın tutmak, mevcut deneysel para politikaları devam ettikçe mantıklı” dedi.
Altın fiyatlarının 2016 yılında ons başına 1,365 dolara yükselebileceğini belirten Stoeferle'ye göre değerli metal 2018 yılında, 2011 yılında görülen 1,921.17 dolarlık rekoru aşarak 2,000 dolar seviyesini yükselebilir.
Dolar yatay seyrediyor
Başkanlık tartışmalarının etkisiyle tırmanışı hız kazanan dolar, 3.1107 lira ile yeni tarihi zirveye tırmandı. Dolardaki tırmanışa bağlı parite etkisiyle euro da 3.4204 lira düzeyine kadar çıktı.
Başbakan Binali Yıldırım'ın, "başkanlık sistemi"ni de içeren anayasa değişiklik önerisini kısa sürede Meclis'e getireceklerini açıklamasının ardından dün tırmanışa geçen dolar, darbe girişiminin ardından 20 Temmuz'da çıktığı 3.0970 liralık rekor düzeyi 3.0974 lira ile aşmıştı.
Uluslararası kredi derecelendirme şirketi Moody's'in not indirimi ile 3.0 lira sınırını geçen dolar, Olağanüstü Hal uygulamasının üç ay uzatılmasıyla da 3.0 - 3.05 lira aralığında hareket ediyordu.
Moody's'in not indiriminin ardından, Türkiye'yi "yatırım yapılabilir" düzeyde derecelendiren tek büyük kredi şirketi Fitch'in de aynı adımı atabileceğine ilişkin beklentilere, başkanlık için bir "referandum belirsizliği"nin eklenmesi, piyasalardaki risk algısını güçlendirdi.
Yatırımcıların döviz, hisse ve tahvilden çıkışları sürüyor
Yatırımcıların hisse ve tahvil piyasalarından çıkışları ve döviz satışları 7 Ekim ile biten hafta boyunca da sürdü.
Merkez Bankası'nın verilerine göre, yurtdışında yerleşik kişilerin mülkiyetindeki devlet iç borçlanma senedi (DİBS) portföyü 7 Ekim ile biten haftada bir önceki haftaya göre piyasa fiyatı değişimi ve kur farkından arındırılmış olarak 754 milyon dolar azaldı.
Aynı dönemler itibarıyla yurtdışında yerleşik kişilerin mülkiyetindeki hisse portföyü de net 15.2 milyon dolar azaldı.
Böylece, aynı haftanın sonunda yurtdışında yerleşik kişilerin mülkiyetindeki DİBS stoku 34.98 milyar dolar, hisse senedi stoku da 41.19 milyar dolar olarak hesaplandı.
Yabancı yatırımcılar hisse senedi ve tahvil piyasalarından çıkarken, aynı hafta içinde yurtiçinde yerleşiklerin de döviz satışları sürdü ve döviz hesapları bir haftada 1.6 milyar dolar gerileyerek, 146.4 milyar dolardan, 144.8 milyar dolara düştü.
Piyasa işlemcileri, özellikle dolardaki hızlı yükselişin yatırımcıları kâr realizasyonuna yönelterek, döviz hesaplarını TL'ye çevirmeye yönelttiğini belirtiyor.
Darbe girişiminin ardından dövizin hızlı tırmanması ile birlikte, 22 Temmuz haftasında yerli yatırımcıların döviz satışları 8.7 milyar dolar ile küresel finansal krizden bu yana en büyük düzeyine tırmanmıştı.

Haberin Devamı