Gazete Vatan Logo

Çeyrek altın fiyatı düşüşünü sürdürüyor! Altın fiyatları taban seviyede

Çeyrek altın fiyatları kan kaybetmeye devam ediyor. Peki haftanın kapanışında altın fiyatlarındaki son durum ne oldu? Uzmanlar çeyrek altın fiyatları için neler öngörüyorlar? İşte merak edilen soruların yanıtları çeyrek altın fiyatları ve 24 ayar has altın fiyatlarındaki son durum...

Çeyrek altın fiyatı düşüşünü sürdürüyor! Altın fiyatları taban seviyede

Çeyrek altın fiyatları son ayların en düşük seviyelerinde seyrediyor. Peki çeyrek altın bugün kapalıçarşı'da kaç liradan işlem görüyor? Çeyrek altın fiyatlarındaki son durum ve 24 ayar has altın, 22 ayar bilezik, yarım altın, tam altın ve cumhuriyet altını fiyatlarındaki son gelişmeler haberimizde yer alıyor...

EN GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Kapalıçarşı'da 24 ayar has altın 125,03 liradan, 22 ayar bilezik 114,21 liradan, cumhuriyet altını 839,00 liradan, tam altın 846,57 liradan, yarım altın 409,51 liradan, çeyrek altın 204,76 liradan işlem görüyor...

Amerikan doları 2,9382 Euro ise 3,3176 liradan işlem görüyor...

Altın 1 ayın en düşüğü yakınında
Altın, ABD Merkez Bankası Başkanı Yellen`ın bugün yapacağı konuşma öncesi 1 ayın en düşük seviyesi yakınında seyrediyor.
Altın, yatırımcıların 2016 yılının kalan kısmında Fed'in para politikasını sıkılaştırma olasılığına ilişkin işaretlerin verilebileceği Fed Başkanı Janet Yellen'ın bugün Jackson Hole'da yapacağı konuşmayı beklemeleri ile birlikte, beş günlük sıkışık seyrin arıdından, bir ayon en düşük seviyesi yakınında işlem gördü.
Spot altın, Perşembe günü ons başına 1,318.18 dolar ile 27 Temmuz'dan bu yana en düşük seviyesini gördükten sonra, fazla değişmeyerek, Singapur saati ile 11:23'te 1,323.67 dolarda kaldı. Metal haftayı kayıpla geçmeye yöneldi.
Altının yılın ilk yarısında yüzde 25'lik kazanca yol açan güçlü rallisi, Fed'in faiz artırımına gidebileceğine ilişkin beklentilerin güçlendiği bir ortamda etkisini kaybetti. Yüksek faiz, yatırımcısına faiz ödemesi yapmayan altının cazibesini azaltıyor. Yellen'ın Cuma günü merkez bankacıların Jacksone Hole'daki toplantısında yapacağı konuşma yaklaşırken, aralarında Başkan Yardımcısı Stanley Fischer'in de bulunduğu bazı Fed yetkilileri, bu yıl faiz artırımına gidilebileceğini işaret etti. Vadeli işlem verileri, Fed'in Aralık ayında faiz artırımına gitme olasılığının yüzde 57 olduğunu işaret ediyor. Bu olasılık bu haftanın başında yüzde 51 seviyesindeydi.
Sydney'de Australian Bullion Co. baş ekonomisti Jordan Eliseo, "Altın bu hafta, kısa vadeli riskin aşağı yönlü olması ile birlikte gevşedi," dedi ve "Fischer bu yıl bir faiz artırımına gidilebileceğini işaret etti, ancak piyasa beklentileri, Jackson Hole'dan gelebilecek işaretlerle değişebilir" şeklinde görüş bildirdi.
Altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) altın varlıkları, Bloomberg'in derlediği verilere göre, Perşembe günü 0.45 ton artarak 2,033.7 tona çıktı.
Çin'de, Şanghay Altın Borsası'nda işlem gören yüzde 99.99 saflıktaki altının gram fiyatı yüzde 0.2 düşerek 284.29 yuana (ons başına 1,326.94 dolar) geriledi.
Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda, Aralık vadeli altın kontratları fazla değişmeyerek gram başına 284.80 dolarda kalırken, gümüş yüzde 0.2 yükselerek kilogram başına 4,153 yuana ulaştı.
Gümüşyüzde 0.6 yükselirken, platin yüzde 0.4 ve palladyum yüzde 0.6 prim yaptı.
Türkiye`nin altın rezervleri azaldı!
IMF verilerine göre Temmuz ayında Türkiye altın rezervini azaltırken, Kazakistan, Rusya ve Çin artırdı.
IMF verilerine göre Temmuz ayında Türkiye altın rezervini azaltırken, Kazakistan, Rusya ve Çin artırdı.
IMF verilerine göre Türkiye'nin altın rezervi Temmuz sonunda 14,1 ton azalarak 460,3 ton oldu.
Aynı dönemde Rusya'nın altın rezervi 7,3 ton artarak 1506,1 ton olurken, Kazakistan rezervini 3,3 ton yükselterek 241,5 tona çıkardı.
Çin'in altın rezervi de Temmuz ayında 5,3 ton artaar 1828,6 tona yükseldi.

Haberin Devamı