Gazete Vatan Logo

Çete lideri kadın polis

Polislikten atılan 28 yaşındaki Güniz Akkuş hakkında, 5 sabıkalıyla çete kurduğu iddiasıyla 14 yıl hapis istendi

Daha çok erkek polislerin karıştığı çete olaylarında bu kez bir kadın polis damgasını vurdu. İstanbul'da görev yaparken rüşvet aldığı gerekçesiyle polislikten atılan Güniz Akkuş, tekrar başladığı mesleğinde aynı suçtan bir kez daha ihraç edilince bu kez bir çete olayı ile sahneye çıktı. İşte 5 sabıkalıyla çete kurmak suçundan gözaltına alınan Akkuş ile ilgili inanılmaz iddialar:

Kilis'te görev yaparken rüşvet suçundan ihraç edilen Güniz Akkuş, İstanbul'a yerleşti. 28 yaşındaki Akkuş, güzelliği sayesinde Yılmaz A. isimli bir işadamı ile ilişki kurdu. Fulya'daki Polat Towers'ta bir daireye yerleşti. İşadamı, genç sevgilisinden bir süre sonra ayrılmak istedi. Akkuş ise ayrılmaya karşılık 200 bin dolar aldı.

Adamları tutuklandı
Akkuş sevgilisinden ayrılınca kendisini İstanbul Organize Suçlarlarla Mücadele Şubesi'nde görevli emniyet amiri olarak tanıtmaya başladı. Sabıkalı 5 kişiden çete kurdu. İlk iş olarak eski sevgilisi Yılmaz A.'dan para istedi, işadamı haraç isteğine olumsuz yanıt verdi. Akkuş adamlarını yanına alarak işadamının Bakırköy'deki işyerini bastı. Akkuş ve adamları burada çalışan iki kişiyi silahla yaralayıp kaçtı. Bu arada, bir bankanın Etiler Şubesi Müdürü Köpük A., haziran ayında Akkuş'a başvurarak, "Kuyumcu olan eski sevgilim A.K. bana bir araba almıştı. Ancak parasını ödemedi" dedi. Bunun üzerine Akkuş ve adamları kuyumcuyu arayarak haraç istedi. Ünlü bir eğlence merkezinin sahibinden de haraç isteyen ve vermeyince mekanında silah çeken Akkuş, görevlilerce etkisiz hale getirildi. Tutuklanan genç kadın hakkında "Telefonla zincirleme hakaret, telefonla zincirleme tehdit" gibi suçlarından 14 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Akkuş ile birlikte aynı suçlara karışan adamları da yakalanıp tutuklandı.

Haberin Devamı