Gazete Vatan Logo

Çeşme’deki tüm plajlara belediye talip oldu

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2019’da halk plajları için ihale yapılacağını ve fiyat kontrolünü bakanlığın yapacağını açıklamıştı.

Çeşme’deki tüm plajlara belediye talip oldu

TÜRKİYE’nin önemli turizm merkezlerinden Çeşme, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un, halk plajlarını ihaleye çıkartacakları açıklamasıyla bir kez daha gündeme geldi. Çeşme Belediye Başkanı CHP’li Muhittin Dalgıç, Türkiye’nin en güzel plajlarından Ilıca Plajı’nı Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden aldıklarını, gelecek yaz yeni düzenlemeyle hizmete açacaklarını, şezlong ve şemsiyenin bedava olacağını açıkladı. Dalgıç, bakanlığın açıklamasından sonra ilçedeki diğer halk plajlarına da talip olduklarını belirterek şunları söyledi: “Doğal SİT olan alanlar için Çevre Bakanlığı’na, diğer plajlar için Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne başvurduk. Bu çalışmalardan sonra geçen Haziran ayında Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile protokol imzaladık. Bizden istedikleri ücreti kendilerine yatırdık. Hatta biz protokolde plajda şezlong ve gölgelikler bedava olmak üzere 300 bin TL para yatırdık. Plajın bize boş olarak teslim edilmesi lazımdı. Biz plajı teslim aldıktan sonra bu alanların temizliğini yapacağız. Bize teslim edildiği andan itibaren şezlong ve gölgelikler ücretsiz olacak. Hatta bu malzemeleri de aldık, depolarda duruyor.”

Haberin Devamı

‘Ücretsiz’

BELEDİYE Başkanı Muhittin Dalgıç “Çeşme’de yeni bir dönem başlayacak. 2019 yazı hizmetler ücretsiz olacak. Yeterli soyunma kabini, tuvalet ve duş yapılacak. Biz gelirimizi belediyenin işlettiği ekonomik fiyatla ürün satan büfelerden karşılayacağız” dedi.