Gazete Vatan Logo

Cep’te büyük oyuncu olmak için buradayız

Cep telefonlarını pazara sunan Lenovo’nun Kıdemli Başkan Yardımcısı Aymar de Lencquesaing, “Türkiye bizim için stratejik pazar. Gelmiş olmak için değil büyük oyuncu olmaya geliyoruz” dedi.

Dünyada geçen yıl 50 milyon adet cep telefonu ve tablet satan Lenovo, fiyatları 399 ile 1.899 TL arasında değişen farklı cep telefonu modelleriyle Türkiye pazarına iddialı bir giriş yaptı. Yine geçen yıl Motorola’yı bünyesine katan Lenovo, ürünlerinin tanıtımını geçen hafta yaptı. Tanıtım için Türkiye’ye gelen Lenovo Kıdemli Başkan Yardımcısı ve EMEA Başkanı Aymar de Lencquesaing, Türkiye gibi önemli bir pazara girmenin heyecanını yaşadıklarını belirterek, “Türkiye’ye tüm ürün portföyümüzle ve çok iddialı bir giriş yapıyoruz. Türk tüketicileri tarafından büyük ilgi göreceğine inandığımız ileri teknolojili ve uygun fiyatlı ürünlerimizle artık bizi Türkiye’de büyük oyuncular arasında göreceksiniz” dedi.

Çift haneli büyüme cazip

Türkiye’nin Lenovo için stratejik bir pazar olduğunu kaydeden Aymar de Lencquesaing, “80 milyona yakın nüfusunun yüzde 60’ı 30 yaş altı olan Türkiye, bizim için bir yetenek havuzu anlamına geliyor. Türkiye hem konumu hem yapısı anlamında bizim için Avrupa bölgesinde ve dünyada bizim için stratejik bir ülke. Akıllı cep telefonu pazarında çift haneli büyüme olması bizim için ülkeyi daha cazip bir hale getiriyor. Biz sadece pazara gelmiyoruz, büyük oyuncu olmaya geliyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Lenovo’nun geçen yıl yaşadığı önemli gelişmelere de değinen Aymar de Lencquesaing, sözlerine şöyle devam etti:

Üçüncü sıraya yerleşti

“Lenovo, IBM’in x86 sunucu biriminin satın alınmasının da içinde olduğu önemli satın alma ve ortaklıklara imza attı. Bu satın alma, Lenovo’yu 42.3 milyar dolarlık pazarda 3’üncü büyük oyuncu haline getirdi. Geçen yıl dünyada 55 milyon adet PC satışı gerçekleştirirken, tablet ve telefon satışlarının toplamından oluşan akıllı cihazlarda 59 milyon adet satışa ulaştı. Lenovo, 2014 yılında Google’dan Motorola Mobility’i satın almasını resmi olarak tamamladı ve bu satın alma işlemiyle dünyanın üçüncü büyük akıllı telefon üreticisi pozisyonuna geldi. Lenovo, dünya PC pazarındaki liderliğini Türkiye’de de 5 çeyrektir devam ettiriyor.”

Haberin Devamı

Oyunu yeniden başlatıyoruz

Lenovo Türkiye Genel Müdürü Gülfem Çakmakçı, Türkiye’de satılan her 4 üründen birinin Lenovo olduğunu belirterek aynı gücü akıllı telefon pazarına da yansıtacaklarını vurguladı. Çakmakçı, şöyle devam etti: “Türkiye’de PC’de liderliğini son 5 çeyrektir kimseye bırakmayan Lenovo, akıllı telefon pazarında da önemli bir oyuncu olmak için Türkiye’ye geliyor. Akıllı telefon pazarında oyunu yeniden başlatıyoruz. Hızlı büyümemizi sürdürürken yeni akıllı telefonlarımızla tüketicinin fiyat performans alışkanlıklarını yeniden belirlemekte kararlı olacağız. Bizim Türkiye akıllı telefon pazarındaki iddiamız sadece globalde elde ettiğimiz başarılardan değil aynı zamanda ürünlerimize ve ekibimize olan güvenimizden kaynaklanıyor.”
Yüzde 25.7 pazar payı var
IDC’nin 3’üncü çeyrek rakamlarına göre, 2014’ün 3 çeyreğinde 7.8 milyon adet cep telefonu satıldı. Son çeyrekle bu rakamın 10 milyonun üzerine çıkması öngörülüyor. Aynı dönemde Türkiye’de 623 bin 744 adet bilgisayar satıldı. Bunun 400 binden fazlası dizüstü bilgisayar oldu. Türkiye’de toplam PC pazarında Lenovo yüzde 25.7 payla birinci sırada. Lenovo, globalde ise yüzde 17.7 olan pazar payını 15.7 milyon satış rakamıyla yüzde 20’ye çıkardı ve birinci sıradaki yerini korudu. Lenovo yılın tümünde 59 milyon akıllı telefon ve tablet bilgisayar satışı gerçekleştirdi. Rekor düzeyde satılan 50 milyon akıllı telefonla dünyada en hızlı büyüyen akıllı telefon tedarikçisi oldu.
Uygun fiyatlı ürünler olacak
Lenovo’nun operatör, bayi ağı ve perakende zincirleri ile akıllı telefon satışını gerçekleştireceğini belirten Gülfem Çakmakçı sözlerine şöyle devam etti: “Lenovo, Türkiye’de çok geniş bir ürün yelpazesinde üstün kaliteli ve uygun fiyatlı ürünleriyle yer alacak. Ürünlerimiz kendi fiyat aralıklarındaki ürünlere göre ekran büyüklüğünden pil ömrüne, kamera kalitesinden tasarıma kadar birçok artı özelliğe sahip.”

Haberin Devamı