Gazete Vatan Logo

Cengaver’den çıkıp meydana daldılar!

Taksim Meydanı, bir anda Cengaver Han’dan çıkıp bariyerleri aşan 30 kişilik bir grupla hareketlendi. Ancak grup çabuk dağıtıldı...

Cengaver’den çıkıp meydana daldılar!

Cumhuriyet Anıtı’na çelenk ve karanfil bırakma dışında girişlerin yasaklandığı Taksim Meydanı’na Türkiye Komünist Parti üyeleri ‘korsan’ giriş yaptı. Kazancı Yokuşu’nun yanında bulunan Cengaver Han’ın içerisinden bir anda çıkan bir grup koşarak Taksim Anıtı’na geldi. Polisin şaşkın bakışları altında ellerinde parti bayraklarıyla gelen göstericilere müdahale gecikmedi. Çevik kuvvet ekipleri etraflarını sardıkları grubu iteleyerek uzaklaştırdı. Ekiplerin müdahalesiyle grubun bir bölümü Kazancı Yokuşu’na doğru kaçarken bazıları da gözaltına alındı. Geceyi de Cengaver Han’da geçirdikleri tahmin edilen bir grup hanın üst katlarından da ‘Eşitlik ve Özgürlük için Komünist Parti’ yazılı pankart astılar.

Sivil polise seri numaralı yelek

İstanbul emniyeti, sivil polislere bağlı oldukları ilçe veya şubeleri dikkate alarak seri numara verilen kırmızı-gri renkte yelek dağıttı. Bu uygulamayla, sivil memurların polis olduğunun anlaşılarak sahadaki emniyet görünürlüğünün artırılması ve müdahale anlarında bu personelin yaralanma ve darp edilme gibi olaylara maruz kalmaması hedefleniyor. Herhangi bir olaya karışan ya da açılacak bir soruşturmaya müdahil edilecek memurların kimlik tespitlerinin sağlıklı şekilde yapılabilmesinin de önünü açacak uygulamayla olayların kısa sürede aydınlatılması da hedefleniyor.

Haberin Devamı