Gazete Vatan Logo

Cenevre Kanton Meclisi seçimine 5 Türk aday katılıyor

İsviçre'in Cenevre kentinde 9 Ekim Pazar günü yapılacak olan Kanton Meclisi seçiminde 5 Türk aday da yarışacak

100 milletvekilinin belirleneceği seçimlere Sosyalist Parti'den Muharrem Temel, Yeşiller Partisi'nden Bayram Bozkurt, Sol Kanat Dayanışma Partisi'nden Sevinç Sönmez ve Gazi Şahin ile Komünist Parti'den Mehmet Özdemir katılıyor.

Adaylar, seçmenlerden oy pusulalarında bulunan isimlerini birinci sırada yazmalarını isterken, Sosyalist Parti'den insan hakları görevlisi 46 yaşındaki Muharrem Temel seçilmesi halinde, insan hakları konusunda mücadele edeceğini söyledi. Temel, "Gençlere çıraklık haklarının eşit olarak dağıtılması; bütün yabancılara yönelik kötü tavırlara karşı konulması; (işsizlik parası ödeyen kuruma destek olmak için) 40 yıl çalışarak primini ödeyenlerin yaşlarına bakılmazsızın hemen emekli edilmesi ve yine bütün yabancıların kültürlerinin korumasına yardımcı olarak, Türkiye'nin AB'ye girmesi için elimden geleni yapacağım" dedi.

Yeşiller Partisi'nden 37 yaşındaki ressam Bayram Bozkurt ise, halka hizmetten yana olacağını belirterek, uyum ve ekonomik yönden kendilerine faydalı olan her hareketin içinde olacağını söyledi. Bozkurt, "Gençlerimize bir ışık tutarak, sevgiyi herkese aşılamak başlıca işlerim olacaktır" diye konuştu.

Sol Kanat Dayanışma Partisi'nden okullarda görevli Sevinç Sönmez, "Yabancıların uyumu için çalışmak, buradaki kadınların haklarını ve korunmalarını, çocukların bütün sorunlarını ve onların huzur içinde tahsillerini temin etmektirö ifadelerini kullanırken, yine aynı partiden Gazi Şahin ise, bütün yabancıların siyaset yapabilmesini sağlayacağı vaadinde bulunarak, '4 yıldır sağın yönettiği bu kantonda zengini daha zengin, fakiri ise daha fakir yapan bu neo-liberal politikayı durduracaklarını' kaydetti.

Haberin Devamı