Gazete Vatan Logo

Cenaze Oya Hanım’a emanet

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Namık Tan, eski Başbakan Bülent Ecevit’e düzenlenecek cenaze töreninin ayrıntılarının belirlenmesi amacıyla Protokol Genel Müdürü Büyükelçi Oya Tuzcuoğlu başkanlığında bir kurul oluşturulduğunu açıkladı

Tuzcuoğlu ve ekibi Kocatepe Camii’ndeki törenin detaylarını şekillendirecek ve devletin zirvesi ile yabancı misyon şeflerine mihmandarlık yapacak. Tuzcuoğlu, 2005 yılı Ocak ayından bu yana Protokol Genel Müdürlüğü görevini yürütüyor. Tuzcuoğlu, Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz El Suud’un Türkiye ziyareti sırasında Kral’ı uçağın kapısında karşılamış ve temasları sırasınca mihmandarlık yapmıştı. Tuzcuoğlu, Dışişleri Bakanlığı’nın ilk kadın protokol genel müdürü olma özelliğini taşıyor.

Sezer’den onay
Cumhurbaşkanı Sezer, eski Başbakan Bülent Ecevit’in de Devlet Mezarlığına defnedilmesine olanak tanıyan kanunu onayladı. Kanuna göre, Devlet Mezarlığına, Meclis başkanları da defnedilebilecek.

Provokasyon uyarısı
Ankara Valiliği, Ecevit için Cumartesi günü yapılacak cenaze töreniyle ilgili uyarıda bulundu: Törene katılacak bazı kişiler ile sivil toplum kuruluşu üyelerinin pankart ve sloganlarla gösteri yapacağına ve provokasyon amaçlı kişi ve grupların cenaze törenine gelen kitleyi kışkırtacaklarına dair bilgiler intikal etti. Eyleme tevassül edilmesi halinde yasal ve idari işlem yapılacak.

Haberin Devamı