Gazete Vatan Logo

Cem Uzan'a çiftlik baskınından 6 yıla kadar hapis cezası istemi

Sakarya'nın Pamukova İlçesi'nin Bakacak Köyü'nde TMSF tarafından el konulan ailesine ait eski çiftliğe baskın yaparak, burada altın ziynet veya önemli evrak aradığı öne sürülen Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan ve 20 adamının yargılanmalarına devam edildi

"Hürriyeti tahdit, bu suça azmettirmek ve hakkı olmayan mala tecavüzle suçlanan Uzan ve adamlarının 6 yıla kadar hapisleri isteniyor.

13 Kasım 2004 tarihinde meydana gelen olayda Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan ve adamları Nasuf Şener Çokbilgin, Adem Memişoğlu, Selim Öcal, Mustafa Kalyoncu, Güner Coşkun, Seyit Ahmet Muslu, Gökhan Akboru, Namık Özkul, Necati Aksakal, Taner Kara, Gökhan Atmaca, Haydar Gündüz, Mutluay Pipun, İskender Yıldırım, Sezgin Alçın, Birol Turan, Rüstem Kuş, Saldıray Ergani, Tacettin Baki ve Sebahattin Kazıcı, TMSF'nin el koyduğu Bakacak Köyü'ndeki çiftliğine baskın yaptı. Bir süre çiftlikte kalan Uzan ve adamları, buradan aldığı iddia edilen altın, ziynet veya kıymetli evrakla birlikte çiftlikten ayrıldı.

Çiftlik baskınıyla ilgili Cem Uzan ve adamları hakkında Pamukova Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın dün üçüncüsü kez görülen duruşmasına TMSF avukatları Mehmet Kalay ve Mehmet Barut katıldı. Tutuksuz yargılanan Cem Uzan ve adamlarının katılmadığı duruşmada, Uzan'ın avukatları, hava şartlarını gerekçe göstererek mazeret dilekçesi verdi.

TMSF avukatları kendilerinin de istanbul'dan aynı koşullarda geldiklerini söyleyerek Cem Uzan'ın avukatı Koray Kalay ile diğer sanıkların 3 avukatının mazeretlerinin dikkate alınmadan yargılama yapılmasını istedi. Ancak sanık avukatlarının mazeretleri kabul edildi.

Mahkemede sanıklardan bazılarının İstanbul'dan talimatla alınan ifadeleri okunarak dosyaya konuldu. Mahkeme, Cem Uzan'ın adamlarının bazılarının talimatla istenen ifadelerinin gelmemesi ve TMSF avukatlarının bu ifadeler için dosyayı incelemek üzere süre istemeleri nedeniyle davayı erteledi.

Dava kapsamında Pamukova Asliye Ceza Mahkemesi'nin isteği üzerine Beykoz Asliye Ceza Mahkemesi'nde talimatla ifadesi alınan Cem Uzan, çiftliğin kardeşi Hakan Uzan'a ait olduğunu, 13 Kasım 2004 tarihinde de adamlarıyla birlikte çiftlik çalışanlarıyla bayramlaşmaya gittiğini söyledi.

Uzan hakkında "Sahibine teslim edilen yeri işgal etmek suçundan 6 aydan 1 yıla, hürriyeti tahdit ve suça azmettirme suçlarından ise 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istendi.

Haberin Devamı