Survivor’un suçu ne?

Survivor’un suçu ne

Ankara’da patlama olduğu gece televizyonda en çok Survivor izlenmiş. Sevgili Ahmet Hakan bu konuyla ilgili gazete köşesinde yorum yapmış. “Büyük milletimizin, büyük ekseriyeti televizyonda Acun’un, Yılmaz Morgül’ün filan saçmalıklarını izlemiş” diye yazmış. “Muhafazakarlaştık ama duyarlı ve yas kültürüne sahip insanların yaşadığı bir ülke haline gelemedik” demiş.

Canım Türkiyem’de son zamanlarda olup bitenlere bakın. Her an kötü bir haber daha geliyor. Huzur diye bir şey kalmadı. Sürekli bir acı ve üzüntü yaşıyoruz. İnsanlarımız korku ve dehşet içinde. Ne yapacaklarını şaşırmış vaziyette. Ekran başında devamlı haber izlemek, yangına körükle gidenlerin cirit attığı sosyal medyada takılmak, moral bir yana kişinin resmen psikolojisini bozar.

Onun için tropik bir adada, renkli görüntüler eşliğindeki yarışmacıların oyunları ve aralarındaki anlamsız, zararsız çatışmalar, dedikodular kafamızı dağıtmaya ilaç gibi geliyor. Vurdum duymazlığımızdan ve bencilliğimizden değil. Kısa bir süreliğine beynimizi dinlendiriyoruz o kadar. Artık dizi mizi takip edecek halimiz kalmadı. Ünlülerle gönüllülerin birbirlerine bağırıp, çağırıp, etrafta koşuşturmasını izliyoruz. Survivor’un suçu ne?

Haberin Devamı

Umutsuz vaka Hadise

Survivor’un suçu ne

Modacı Cemil İpekçi sahnelerin en şık ve en rüküş kadınlarını seçmiş. “Bana küsmesin ama en rüküş Hande Yener” demiş. Ajda Pekkan ve Gülben Ergen’i de en şık isimler arasında göstermiş. Hadise için ise ‘umutsuz vaka’ teşhisinde bulunmuş. Bülent Ersoy, nam-ı diğer Bülent Abla ya da kısaca Babla’yı çok giydirdiğini ama divanın yorucu biri olduğunu söylemiş. Babla’mızın sadece giyim değil her konuda fevkaledenin fevkinde yorucu olduğu bir gerçek. Ancak giyim konusunda zevkler, renkler tartışılmaz.

Ünlü bir modacı tarafından rüküş ve umutsuz vaka olarak adlandırılmanın Hande Yener ve Hadise açısından nasıl bir his olduğunu bilemeyiz. Ama aynı kategoride Demet Akalın ve Nil Karaibrahimgil gösterilmemişse o listeyi fazla ciddiye almamak gerekir. Çünkü Cemil İpekçi’nin umutsuz vaka dediği Hadise onların yanında dünyaca ünlü Fransız modaevi Dior’un Türkiye’deki rol modeli gibi kalır. Çıkmayan candan umut kesilmez derler. Umutsuz vaka Hadise için hala umut var!

Haberin Devamı

Survivor’un suçu ne

Dövmeye tövbe

Eda Taşpınar geride bıraktığı iki büyük aşkının izlerini bileğinde dövme olarak taşımaktan şikayetçiymiş. “Bir daha asla dövme yaptırmam. Tövbe ettim” demiş. Sosyetik ikoncan isabetli bir karar vermiş. Günümüzdeki ilişkiler pamuk ipliğine bağlı. Bugün sevgilin olan kişi yarın düşmanın olabiliyor. Rüya gibi başlayan birliktelik birden kabusa dönüşüyor. Anısını bedenine kazıtmak sadece eziyeti uzatıyor.

İşte onun için önlemi baştan alacaksın. Dövmeye tövbe diyeceksin!

DİĞER YENİ YAZILAR