Babla Buda ve Buda Babla benzerliği

Bülent Ersoy, Buda makyajı ile Katmandu’da tapınağa gitmesi olay olmuş.

Bülent Ersoy nam-ı diğer Bülent Abla ya da kısaca Babla fevkaladenin fevkinde muhteşem bir kadındır. Heybetli cüssesi, güçlü sesi, göz alıcı makyajı, şatafatlı takıları ve kendine özgü görkemli giyim tarzıyla her zaman her yerde herkesin mutlaka dikkatini çeker. Nitekim Babla ‘Dünya Güzellerim’ programının çekimleri için gittiği Nepal’in başkenti Katmandu’da Boudhanath Tapınağı’na Buda makyajı ve kostümüyle gidince olay olmuş.

Babla’yı M.Ö 583- 483 yılları arasında Hindistan’da yaşadığı söylenen Budizm’in kurucusu ruhani öğretmen Buda sanmışlar. Kendisiyle sadece fotoğraf çektirmekle kalmayıp ayaklarına kapanmışlar. Babla bu manzara karşısında şaşırmış ve ayağına kapanan Katmandu yerlilerini Türkçe uyarmış. “Kalkın evladım, ben Buda falan değilim” diye haykırmış. Buda’nın Dört Yüce Gerçek ve Sekiz Aşamalı Asil Yol adında öğretileri vardır. Acı hayatın ve varoluşun bir parçasıdır, acıların kaynağı isteklerdir, istekler ve arzular bırakılırsa acılar sona erdirebilir, acıların sona erdirilmesinin yolu sekiz aşamalıdır inancı hakimdir. Sekiz Aşamalı Asil Yol, Gerçek Bilgi, Doğru Zihniyet, Doğru Söz, Doğru Davranış, Doğru Yaşam Biçimi, Gerçek Çaba, Gerçek Dikkat, Gerçek Uyanıklık başlıklarıyla anlatılır. Her basamak doğru ve gerçek kavramlarının tam karşılığı ‘Samma’ sözcüğüyle başlar. Bu kavramla benlik ve bencillik düşüncesi tamamen dışlanmıştır. Bu da kesinlikle Babla’ya göre değildir.

Haberin Devamı

Babla’nın görüntüsünü Buda’ya benzetebilirler. Ama 65 yıllık Babla’mızı Buda’ya asla benzetemezler!

Instagram’da ayrı sokakta ayrı

Özcan Deniz Instagram’da omzunda bir kadın ayağı ve sol gözünü kapatarak verdiği haşin bakışlı artistik pozuyla gündeme gelmişti. Kadının kim olduğu merak edilmişti. 45 yaşındaki eski şarkıcı ve yeni sinemacı bundan rahatsızlık duymamış, yorumlara sesini çıkartmamıştı. Özcan Bey yeni sevgilisiyle görüntülenmiş. Trafikte durduğunda arabasının yanındaki İETT otobüsünün içindeki yolcuların fotoğrafını çekmesine öfkelenmiş. “Neden çekiyorsunuz? Çekmeyin!” diye bağırmış. Yeşil ışığın yanmasıyla, sinir içinde hızla uzaklaşmış. Ünlüleri anlamak mümkün değil. Photoshop’layıp internete koydukları fotoğraflara gelen beğenilere bayılıyorlar. Halkın içine karıştıklarında fotoğraflarının çekilmesine tahammül edemiyorlar. Ne yapacaksın? Bunlar böyle dayı. Instagram’da ayrı, sokakta ayrı!

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR